Det skjer umerkelig: En mindreårig er involvert i skytingen på Bryn 15. april der en mann ble skutt i en frisørsalong. Det er den mindreårige som nå er siktet for drapsforsøk. De andre er siktet for medvirkning. Dermed er ett av kriteriene for «svenske tilstander» oppfylt.

Torsdag formiddag ble ytterligere to personer pågrepet i forbindelse med skytingen i Tvetenveien på Bryn i Oslo 15. april.

Den ene av de siktede er mindreårig. Han er siktet for drapsforsøk. Den andre siktede er i slutten av tenårene og er siktet for medvirkning til drapsforsøk, opplyser politiadvokat Henrik Rådal i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Begge er norske statsborgere og er kjent fra politiet fra før. Politiet vil forsøke å avhøre de siktede i løpet av dagen.

– Hvorvidt det er grunnlag for varetektsfengsling, vil trolig først bli vurdert på fredag, sier Rådal.

Skytingen fant sted på kvelden mandag 15. april i en frisørsalong. En mann i slutten av tenårene ble skutt og varslet selv politiet om hendelsen. Han ble alvorlig skadd, men ikke livstruende. Politiet mener dette var et drapsforsøk knyttet til et kriminelt ungdomsmiljø.

Fra før av er to 19 år gamle menn varetektsfengslet. Begge er kjent for politiet fra før. En av dem har knyttet seg til hendelsen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.