NTB

En mann ble alvorlig skadd i en skyteepisode på Tøyen lørdag kveld. Politiet tror skytingen kan være relatert til en konflikt og mulig narkokriminalitet.

Det sier politiinspektør i Oslo-politiet Grete Lien Metlid til NRK.

– En av våre teorier er at denne skytingen har en relasjon til en konflikt og eventuelt er knyttet til narkotikakriminalitet, sier hun til rikskringkasteren.

Hun understreker samtidig at det er for tidlig å konkludere med årsak til skyteepisoden.

Utleveres så fort som mulig

Mandag kveld ble en mann pågrepet i Sverige og siktet for drapsforsøk i forbindelse med skytingen. Politiet har bedt svensk politi om å få ham utlevert til Norge.

– Det er en alvorlig sak, og vi har bedt svenskene om å få ham til Oslo så fort som mulig, sier Metlid.

Mannens forsvarer, Anne Marstrander-Berg, sier til NTB at hennes klient har samtykket til utlevering til Norge. Eksakt når dette skjer er ikke avklart ennå.

– Nå venter vi på den formelle beslutningen i Sverige, men ettersom han samtykker bør det gå raskt. Vi forventer at det kanskje blir avhør i morgen, sier hun.

Forsvareren vil foreløpig ikke kommentere hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

Etterforsker koblinger til utlandet

Heller ikke mannen som ble skutt er foreløpig avhørt.

Fordi den siktede ble pågrepet i Sverige, er det naturlig for politiet å etterforske om saken kan ha tilknytning til utlandet, for eksempel til Sverige.

Det opplyser politiadvokat Henrik Rådal til NRK.

Oslopolitiet forteller også at de ikke kan utelukke at flere blir pågrepet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.