Politiet på åstedet etter skytingen ved Mossehallen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

En 20 år gammel svensk mann har godtatt utlevering til Norge etter skytingen i Moss 28. november. Totalt er tre svensker siktet i saken.

Mannen ble pågrepet av svensk politi på søndag og knyttes til drapsforsøket den 28. november, skriver NRK.

Dette var en sak så alvorlig at statsminister Jonas Gahr rykket ut og kalte den «dypt urovekkende» for utviklingen i landet.

NTB melder også om saken.

Ifølge politiadvokat Christian Gjølberg Finnanger vil mannen fremstilles for varetektsfengsling i Norge denne uken. Totalt er altså tre menn siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk i saken.

Document omtalte denne grove voldssaken som fant sted utenfor i idrettshall i Moss, og skrev blant annet:

Skytingen ved idrettshallen i Moss har vakt oppsikt og reaksjoner. En mann i 30-årene ble skutt, og det settes i forbindelse med det svenske, innvandrerdominerte nettverket kalt Foxtrot. Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

Ordføreren i Moss var raskt ute og forsikret om at ingen trengte å bekymre seg over at kriminelle skjøt hverandre ved idrettshallen i byen.

Statsministeren kommenterte det blant annet slik:

Statsminister  Støre (Ap) sier han har fulgt nøye med på saken om skyting i Moss, men avviser at det er «svenske tilstander» i Norge.

Se også artikkel under.

Nå beretter altså norsk politi at en siktet person skal utleveres fra Sverige.

– Vi har bedt om utlevering for alle tre. Den ene siktede har samtykket til utlevering, noe som gjør at han vil fremstilles for varetekt førstkommende fredag, sier Finnanger til NRK.

Denne saken ble av mange oppfattet som en manifestasjon av at den fysiske grensen mellom Norge og Sverige i liten grad vil hindre svensk innvandrermafia fra å herje også her i landet.

Les også: 

Støre om skytingen i Moss: – Dypt urovekkende

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.