NTB

En 19 år gammel svensk mann som er siktet etter at en mann ble skutt i Moss i november, er utlevert til Norge. Forsvareren sier mannen har det tøft.

19-åringen, som er siktet for medvirkning til drapsforsøk, ble fremstilt for varetektsfengsling i Søndre Østfold tingrett fredag.

Politiet ba om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, samt én uke i isolasjon, men retten ga medhold i fengsling i kun tre uker, opplyser politiadvokat Christian Gjølberg Finnanger til NRK.

– Vi har ingen holdepunkter for at 19-åringen har vært på selve åstedet, men at han likevel har hatt en relevant rolle i saken, sier Finnanger til NTB.

Kom til Norge fredag

Det er totalt tre personer som er siktet i saken. Alle nekter straffskyld.

– Det ble avgjort at mannen skulle utleveres torsdag, og han kom til Norge fredag, fortsetter politiadvokaten.

Dermed er det kun én av de siktede som fortsatt befinner seg i Sverige.

– Han har en pågående straffesak mot seg i Sverige, og vi antar at han kan utleveres når den saken er ferdig i midten av januar, fortsetter Finnanger.

Knytter seg ikke til saken

Advokat Sille Heidar er oppnevnt som forsvarer for 19-åringen i Norge.

– Han har det tøft og sier at han ikke har noen befatning med det som skjedde i Moss, sier Heidar til NTB.

Hun forteller at hennes klient under fengslingsmøtet begjærte seg løslatt.

Uendret tilstand for fornærmede

Det var på ettermiddagen 28. november at politiet fikk melding om skyting utenfor Mossehallen. En mann ble truffet av flere skudd, men politiet har så langt ikke gått ut med hvor mange.

Mannen lå de første dagene etter skytingen bevisstløs på sykehus. Utover det har ikke politiet opplyst noe om helsetilstanden hans.

– Det er ingen endring der. Dette er noe jeg fortsatt ikke ønsker å kommentere, sier Finnanger til NTB.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.