NTB

En fjerde mann er pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skytingen ved Mossehallen 28. november i fjor.

Offeret i saken, en mann i 30-årene, ble alvorlig skadd under skytingen og ligger fortsatt på sykehus. Han er svensk statsborger, men bosatt i Norge.

Mannens tilstand er slik at politiet ikke har kunnet avhøre ham.

Den fjerde siktede ble pågrepet i Sverige og ble fredag utlevert til Norge, bekrefter påtaleansvarlig Benedicte Granrud til NRK.

– Han er siktet for medvirkning til forsøk på drap, han er avhørt i dag og erkjenner ikke straffskyld, sier Granrud.

Fengslingsmøte lørdag

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva slags rolle de mener mannen har hatt i skytingen. Han blir fremstilt for varetektsfengsling lørdag.

Fra før er tre menn i alderen 19 til 25 år pågrepet i Sverige og utlevert til Norge, siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

Den første siktede ble pågrepet i månedsskiftet november/desember og de to neste midt i desember, men utleveringene tok noe tid. Først i midten av januar ble den siste av de tre utlevert til Norge.

Siktelsene mot de tre kom etter analyser av tekniske bevis.

– Vi har innhentet en del tekniske bevis i saken. Det har vært avgjørende for etterforskningen og at vi kom på sporet av de tre, sa politiadvokat Christian Gjølberg Finnanger til NTB i desember.

Våpenet som ble brukt, er ennå ikke funnet.

– Politiet har ikke kontroll på våpenet, og det er et av etterforskningskrittene som politiet jobber med, sier Granrud til NRK fredag kveld.

Norsk politi var tidlig ute etter skytingen og meldte at de knyttet drapsforsøket til kriminelle, utenlandske nettverk.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.