Politiet etterforsker om Moss-skytingen har tilknytning til svenske kriminelle nettverk, ifølge NRK og VG. Kripos slår alarm om svensk innflytelse, skriver VG.

Som Document skrev om i går, etterforsker politiet mulige bånd mellom Moss-skytingen og det beryktede Foxtrot-miljøet i Sverige. Kripos er bekymret.

Svensk borger skutt i Moss, knyttes til Foxtrot-nettverket

VG skriver at de er kjent med at politiet etterforsker hvorvidt skyteepisoden kan knyttes til det beryktede Foxtrot-miljøet, som har stått bak en rekke brutale drap, eksplosjoner og voldsepisoder i Sverige.

Politiet vil dog hverken bekrefte eller avkrefte dette.

– Vi mener skytingen har tilknytning til kriminelle nettverk, men hvilke aktører det er snakk om, er for tidlig å si noe om, sa politiadvokat Christian Finnanger på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Som nevnt i går har politiet bedt om bistand fra svensk politi, men Kripos er ikke foreløpig involvert.

Tommy Brøske, geografisk driftsenhetsleder Follo og Østfold i Øst politidistrikt, setter skytingen i Moss i sammenheng med da en bombe gikk av i Drøbak 24. oktober. Han sier de to hendelsene bekymrer.

Bolighus i Drøbak rammet av bombe­eksplosjon

Gjengkriminelle i Norge lener seg i økende grad på tjenester fra Sverige, ifølge Kripos, som har følgende å si om Foxtrot-nettverket:

– De står i spissen av det som er voldsbølgen i Sverige, og vi har sett at de har en enorm voldskapasitet. Det er bekymring for at de kan utvide dette til Norge, sier Kjetil Tunold, leder for etterretningsavsnittet ved Seksjon for organisert kriminalitet i Kripos.

Kripos har oppdaget på krypterte meldingstjenester at kriminelle i Norge bestiller vold fra Sverige. Også andre land har blitt rammet av den ekstreme volden Foxtrot-nettverket står bak.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.