Påtaleansvarlig Christian Finnanger i Øst politidistrikt sier til NTB at politiet har bedt om bistand fra Sverige etter at en mann ble skutt i Moss tirsdag. Hendelsen knyttes til Foxtrot-nettverket.

– Vi har kontakt med politiet i Sverige. Samtidig gjøres det en del operative tiltak på grensa, sier Finnanger til NTB.

Han bekrefter at det er bedt om bistand fra svensk politi.

– Hva slags tiltak som gjøres, er det for tidlig å si noe om, men det er masse innledende arbeid, som for eksempel å gå gjennom overvåkingsmateriale.

– Så langt har vi ikke bedt om bistand fra Kripos i saken, sier politiadvokaten.

Det er en svensk borger i 30-årsalderen som er skutt. Ifølge politiets operasjonsleder Melissa Krag dreier det seg om en person som er kjent av politiet.

Innsatsleder Wilhelm Bjørnseth fortalte at det jaktes minst to gjerningspersoner, som skal ha forlatt åstedet i en mørk bil.

Offerets tilstand er alvorlig, men situasjonen er uavklart. Han skal ha blitt truffet av flere skudd.

Knyttes til Foxtrot-nettverket

Ifølge Expressen skal offeret være tilknyttet det beryktede Foxtrot-nettverket, som ledes av Rawa Majid.

Mannen är folkbokförd i Stockholmsområdet. Förra året fick han ett strafföreläggande för ringa narkotikasmuggling. Innan dess är han dömd för bland annat narkotikabrott, misshandel och stöld. Han är även dömd för en rad brott i Norge.

Enligt uppgifter är han kopplad till Foxtrot-nätverket. Det kriminella nätverket, som ägnar sig åt storskalig narkotikahandel, har under hösten skakats av en våldsam intern konflikt mellan två falanger.

Det hyperkriminelle Foxtrot-nettverket, som har ført til at blodhevn er gjenoppstått i Sverige, begynner å få sterk virkning også i Norge. Ifølge Kripos-sjefen skal det kriminelle nettverket være registrert som aktive i 11 av 12 politidistrikter her til lands.

Også i andre land merker man resultater av Foxtrot-nettverkets voldelige aksjoner.

För några veckor sedan sköts Harris ”Iceman” Österdahl, 30, till döds i Bosnien-Hercegovinas huvudstad Sarajevo. Österdahl ska ha stått på Rawa Majids sida i konflikten, där den andra sidan anförs av Ismail Abdo.

Norsk politi bekrefter at skyteepisoden knyttes til kriminelle nettverk.

– Ja, de vi har oversikt over per nå er tilknyttet et kriminelt nettverk, sa operasjonsleder Krag til VG.

Ordføreren i Moss forsøker å berolige innbyggerne om at Moss er en trygg by.

– Innbyggerne i Moss har ingen grunn til å være redde. Når det er sagt, voldsepisoder som det vi har sett i kveld, vil vi ikke ha i Moss, sier ordfører Simen Nord (H).

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.