Ordfører Simen Nord (H) på pressekonferanse etter skytingen ved Mossehallen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ordfører Simen Nord (H) i Moss sier det er ingen grunn til at innbyggerne i Moss skal være redde etter at en mann i 30-åra ble skutt utenfor Mossehallen.

En mann i 30-årene ble tirsdag skutt utenfor Mossehallen.

Det er en svensk borger som er skutt. Ifølge politiets operasjonsleder Melissa Krag dreier det seg om en person som er kjent av politiet.

Document har omtalt saken tidligere tirsdag (se artikkel under), og berettet at politiet har bedt om bistand fra Sverige, siden hendelsen knyttes til det svenske, innvandrerstyrte Foxtrot-nettverket.

– Vi har kontakt med politiet i Sverige. Samtidig gjøres det en del operative tiltak på grensa, sier påtaleansvarlig Christian Finnanger i Øst politidistrikt til NTB.

– Hva slags tiltak som gjøres, er det for tidlig å si noe om, men det er masse innledende arbeid, som for eksempel å gå gjennom overvåkingsmateriale.

– Så langt har vi ikke bedt om bistand fra Kripos i saken, sier politiadvokaten.

–Ingen grunn til å være redde

Ordfører Simen Nord (H) i Moss har uttalt seg om denne saken som nå ryster hans kommune, opplyser NTB.

– Dette er ikke sånn vi vil ha det i Moss. Vår oppgave nå blir å ivareta dem som er berørt eller har vært vitne til hendelsen, sier ordføreren.

Nord viser til at politiet tror at hendelsen er knyttet til et kriminelt nettverk. Dermed avblåser han faren:

– Det er ingen grunn for innbyggerne til å være redde, sier ordføreren.

Han mener dermed  at kriminelle som skyter hverandre ned utenfor idrettshaller, ikke representerer noen trussel. Dette er helt ufarlig.

Han forteller imidlertid at kommunen har stengt Mossehallen for kvelden, til tross for at han også forsikret om at dette slett ikke var noe å være redd for.

Han er først og fremst bekymret for at noen skal ha fått med seg hendelsen:

– Mange barn og unge kan ha fått med seg hva som skjedde, sier Nord.

Kommunen har derfor satt psykososialt kriseteam i beredskap, og opprettet et eget telefonnummer for bekymrede foresatte. Dette nummeret er 40406725.

Les også: 

Svensk borger skutt i Moss, knyttes til Foxtrot-nettverket

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.