En travel by i Østfold: Lasteskip ved containerhavnen i Moss.  Foto: Erik Johansen / NTB

Høyres Simen Nord blir ny ordfører i Moss. Høyre, FrP, Venstre og lokalpartiet Ny Kurs skrev søndag under på en politisk samarbeidsavtale.

I den ene kommunen etter den andre må nå rødgrønne poltikere gi fra seg sine verv etter at høstens valg gikk i borgerlig favør.

Etter seks år med Arbeiderparti-ordfører (Hanne Tollerud), overtar Høyre nå dette vervet i Moss. Simen Nord blir ny ordfører.

Michael Torp fra FrP blir ny varaordfører i kommunen, skriver Moss Avis.

NTB melder om saken.

– Jeg fikk beskjed nå i kveld klokka fem på sju om at de fire partiene har godtatt samarbeidsavtalen. Det er spesielt. Man blir fylt av mye følelser, glede og lettelse. Dette er et stort mål jeg har jobbet for lenge. Jeg er veldig glad, stolt og forventningsfull, sier Nord til avisa.

De tre partiene har til sammen 25 av 49 mandater i kommunestyret, og sikrer et knapt flertall.

Tapet av ordføreren i Moss kan dermed inngå i listen over saker som tas opp på Arbeiderpartiets oppvaskmøte den kommende uken, se sak under.

Moss har med enkelte unntak vært en Ap-styrt by i hele etterkrigstiden (og det meste av parlamentarismens tid før det). Nå er Støres parti satt på sidelinjen også her.

Les også: 

Arbeiderpartiet starter oppvask etter et elendig valg

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.