Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Tuva Åserud / NTB / POOL

Meningsmålingene tyder på et historisk dårlig kommunevalg for Ap. Men selv om en slik nedtur kommer på Jonas Gahr Støres vakt, vil han bli sittende som partileder.

Uansett hvordan kommunevalget går for Arbeiderpartiet, vil Jonas Gahr Støre (Ap) bli sittende, opplyser han selv.

NTB melder om saken.

På snittet av de siste meningsmålingene ligger Ap an til å bli betydelig mindre enn Høyre – Ap ligger på 20,4 prosent mot Høyres 27,8, skriver Aftenposten.

Skjer det, blir dette det første valget siden stortingsvalget i 2024 at Arbeiderpartiet ikke er Norges største parti. Nedturen er historisk.

Men for nåværende partileder Jonas Gahr Støre vil ikke et slikt resultat få konsekvenser, ifølge ham selv. På spørsmål fra avisen om han blir sittende uansett valgresultat, svarer Støre nokså utvetydig:

– Ja.

Ap skal nå gjøre alt de kan for å ta igjen Høyre, forteller han.

– Men det venter ingen premie for den som kommer i mål først. Det viktigste for meg er valgene i alle de enkelte kommunene og dagene etterpå.

I kommunevalget 2019 fikk Ap 24,7 prosent. Resultatet ga stor uttelling i de store byene og i antall ordførere. Den største byen Høyre styrer i dag, er Sandefjord.

Dette kan det bli endringer på etter valget neste uke.  Om nåværende styrkeforhold i meningsmålingene blir valgresultatet, mister Ap en rekke store og viktige kommuner.

De fleste vil mene at de seneste dagers bruduljer rundt utenriksminister Huitfeldt neppe bidrar særlig i Arbeiderpartiets sluttspurt for å ta igjen Høyre, slik Støre beskriver at man har som mål.

Men uansett mener Støre at hans egen posisjon i partiet vil være uberørt.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.