Statsminister og partileder Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Terje Pedersen / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på gode tall for Arbeiderpartiet i årets valg, men sier han blir ved roret uansett resultat.

Jonas Gahr Støre gjør det klart at han er upåvirket av hva velgerne måtte gi uttrykk for gjennom stemmesedlene ved dette valget.  Han forsikrer at han stiller som statsministerkandidat om to år uansett.

Om Ap under hans ledelse får strykkarakter ved valget, spiller ingen rolle.

NTB melder om saken.

Da TV 2 i 19-tiden spurte Støre om han vil være statsministerkandidat for Arbeiderpartiet om to år uansett hvordan årets valg går, svarte han kategorisk:

– Det kan du regne med.

Arbeiderpartiet ligger an til å få svake 20,9 prosent av stemmene, mot 25,6 prosent til Høyre, viser TV 2s «supermåling» fra søndag.

Det vil, om prognosene står seg, være første gang på nesten hundre år at Ap ikke blir landets største parti ved et valg. Dessuten er det et kommunevalgresultat partiet ikke har vært i nærheten på generasjoner, og det siste, store fallet har kommet under Støres ledelse.

Støre tok likevel de siste målingene med fatning. Han fremstiller de dårlige målingene som en midlertidig, liten dipp, som ganske sikkert vil rette seg under hans stødige ledelse de neste par år:

– Vi vil jo gjerne være største parti og har alltid vært det. Og om vi ikke blir det, så skal vi bli det igjen, sa statsministeren da han ble intervjuet av NRK på Dagsrevyen.

Les også:

Valgdag: Støre håper Ap beholder posisjonen som største parti

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.