Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Javad Parsa / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) blir stadig mindre populær. Nå faller han kraftig i en meningsmåling om hvordan han utfører sin jobb som nasjonens leder.

Det går fra vondt til verre for statsminister Jonas Gahr Støre. Ikke bare faller hans parti i måling etter måling, og ser ut til å ha plassert seg under 20-tallet i oppslutning.

Også statsministeren selv som person får det glatte lag av folket han er satt til å styre.

Bare 22 prosent mener nå at Støre gjør en god jobb, ifølge en ny meningsmåling.

NTB melder om saken.

Dette er et markant fall ned fra 37 prosent som støttet ham i mai, og 24 prosent i oktober. Det skriver VG.

Undersøkelsen er utført av Respons Analyse, der 1000 velgere over 18 år er spurt. Målingen er tatt opp fra onsdag 4. til og med mandag 9. januar.

Selv sier statsministeren dette om undersøkelsen:

– Arbeiderpartiet har lave målinger, og da er det noe som partilederen må ta med seg. Jeg står på i et lag som skal gjennom denne krisen med trygg styring. Det krever ganske håndfaste grep for å bremse pris- og kostnadsveksten, og å hindre at renten utvikler seg. Da må vi holde igjen på mange andre områder som jeg tror folk hadde ønsket å se politikk på, men det må altså vente.

Partiet har den siste tiden måttet tåle flere blytunge resultater i meningsmålingene. Støre prøver likevel å se positivt på situasjonen:

– Jeg opplever å ha støtte i regjeringen og i Arbeiderpartiet for den politikken vi fører. Vi har arbeidet så grundig med dette at vi må følge det vi mener er riktig. Men vi må være lyttende, møte folk der ute og ta med de erfaringene, og hjelpe dem som har spesielle behov.

Les også: 

Familieterapeuten Støre

Bestill fra Document forlag:

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.