Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at han ikke har noen annen plan enn å fortsette som partileder og statsministerkandidat før 2025-valget.

Det har stormet en del rundt Jonas Gahr Støre, både som partileder i Ap og som statsminister. Hans popularitet blant velgerne har vært dalende, og internt i partiet har det vært uro omkring hans ledergjerning.

Men dette påvirker ikke Støres holdning til egen fremtidige karriere: Han vil fortsette både som partileder og statsminister, også etter 2o25.

Det skriver Dagens Næringsliv. NTB melder om saken.

Støre sier han ikke har tenkt noe annet enn å holde på både partilederjobben og statsministerkandidaturet for Arbeiderpartiet.

Dermed avviser han muligheten for å gjøre som blant andre Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg har gjort: kun være statsministerkandidat, mens noen andre er partileder.

– Du kan garantere at det ikke blir et delt lederskap før valget i 2025?

– Ja. Så skal jeg forholde meg til alle terminene når de kommer. Og nå har jeg forsterket regjeringslaget mitt og er opptatt av at det skal gjøre en skikkelig jobb fram mot valget, sier Støre til avisen.

Enkelte vil påpeke at det Støre selv kaller forsterkninger av regjeringslaget, i stor grad har har vært  utskiftninger presset frem av diverse skandaler ulike statsråder har vært involvert i, som Ola Borten Moe, Anette Trettebergstuen og nå sist Anniken Huitfeldt.

Som hovedmotstander i statsministerduellen i 2025 ser det for øvrig per i dag ut til at han vil få den også noe skandaleombruste Høyre-leder Erna Solberg.

Les også: 

Støre med nytt mannskap

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.