Rawa Majid, leder for Foxtrot-nettverket i Sverige, skal være pågrepet i Iran.

Rawa Majid skal ha blitt arrestert da han krysset grensen til Iran. Det opplyser uavhengige kilder med nær innsikt i den interne Foxtrot-konflikten til SVT.

– Vi har slike etterretningsopplysninger, men jeg kan ikke bekrefte at de stemmer, sier Sveriges statsminister Ulf Kristersson til Aftonbladet.

«Den kurdiske reven», som leder det kriminelle nettverket Foxtrot i Sverige, har lenge vært i Tyrkia. Svensk politi har ønsket ham utlevert for å få ham pågrepet.

SVTs krimreporter Diamant Salihu sier at pågripelsen kan svekke Majids fraksjon i Foxtrot-nettverket.

– De som er alliert med ham og står ved hans side, vil ikke lenger ha beskyttelse på samme måte. Det er håp om at dette kan roe ned konflikten og angrepene på familiemedlemmer, men om det virkelig skjer, får vi se, sier han.

Den svenske regjeringen innkaller til krisemøte om gjengvolden

Ifølge opplysningene til SVT Nyheter skjedde pågripelsen i forbindelse med en form for trafikkontroll, og det kan være falske ID-dokumenter som førte til pågripelsen.

Rawa Majid, lederen for det kriminelle Foxtrot-nettverket, har vært etterlyst internasjonalt siden 2020. Han er også varetektsfengslet in absentia av tre svenske tingretter.

Majid er svensk statsborger, men har de siste årene vært i Tyrkia, hvor han også har blitt tyrkisk statsborger. Tyrkisk statsborgerskap gjør det vanskelig for Majid å bli utlevert til Sverige, siden Tyrkia av prinsipp ikke utleverer sine borgere.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.