Israels etterretningstjeneste Mossad peker ut de svenske kriminelle nettverkene Rumba og Foxtrot for å samarbeide med Iran for å drive terrorvirksomhet i Europa.

Israels spionbyrå Mossad anklager Iran for å stå bak granatangrepet mot Israels ambassade i Belgia i helgen og skuddene nær ambassaden i Sverige 17. mai. Mossad hevder også at Iran fikk hjelp fra svenske gjengkriminelle under angrepene mot Israels ambassade i Sverige, skriver Jerusalem Post.

De hyperkriminelle Rumba- og Foxtrot-nettverkene er identifisert som «direkte ansvarlige for voldelig aktivitet og fremme av terrorisme i Sverige og Europa», og de mottar midler og veiledning fra Iran, hevder Mossad.

I begynnelsen av oktober skal Foxtrot-lederen Rawa Majid, en svensk statsborger av kurdisk opprinnelse med tilnavnet «Den kurdiske reven», ha blitt arrestert i Iran for kriminell virksomhet. Deretter skal han ha blitt rekruttert til terrorvirksomhet og løslatt.

Foxtrot skal stå bak granatangrepet på Israels ambassade i Sverige i januar, på vegne av Iran. Foxtrot rivaler Rumba, som ledes av Ismail Abdo, skal ifølge Mossad stå bak den mistenkte skyteepisoden utenfor samme ambassade i mai.

Ifølge Aftonbladet fikk svensk politi nyss om den mistenkte koblingen mellom utenlandske etterretningstjenester og kriminelle nettverk i Sverige for et drøyt år siden.

Terrororganisasjoner skal også ha kontakt med svenske kriminelle nettverk, sier en kilde til Aftonbladet.

– De betalar pengar till Rumba eller Foxtrot som sedan lägger ut kontrakten, sier kilden.

Svensk sikkerhetspoliti (Säpo) bekrefter at de kjennet til opplysningene fra Mossad.

– Vi har tagit del av informationen och här och nu blir mitt svar att vi får be om att återkomma, säger Adam Isaksson Samara, presstalsperson på Säpo.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.