De blodige gjengkrigene som raser i Sverige har etniske tilknytninger til ulike land. SVT Nyheter melder at fem «svensker» er blitt arrestert i Tunisia i Nord-Afrika.

Ifølge opplysninger er flere av mennene knyttet til Rawa Majid, også kjent som Den kurdiske reven, og det kriminelle nettverket Foxtrot. Mistanken mot dem er narkotikakriminalitet.

De fem svenske statsborgere skal ha blitt arrestert i en bil på vei til den tunisiske kystbyen Hammamet. To sigaretter mistenkt for å inneholde narkotika ble funnet i bilen. Dette resulterte i ransaking av et hus der politiet fant ytterligere cannabis- og narkotikaklassifiserte tabletter, opplyser Rikspolitiet.

Grunnen til politiaksjonen skal være at politiet fikk informasjon om at tre av mennene tilhører et internasjonalt narkotikanettverk. På et bilde som politiet i Hammamet har offentliggjort i forbindelse med pågripelsen, kan man se fem svenske pass oppstilt bak ni mobiltelefoner og narkotika.

Det er den tunisiske avisen Assabah News som var den første til å rapportere om hendelsen og viser til kilder. Ifølge opplysninger til avisen er det også beslaglagt våpen i forbindelse med saken.

Politiet i Tunisia bekrefter overfor SVT at fem personer er pågrepet. Ifølge SVTs opplysninger er flere av de pågrepne viktige kriminelle, alliert med Rawa Majid.

Det svenske UD har ingen informasjon om arrestasjonen av de svenske statsborgerne. «Utenriksdepartementet kjenner foreløpig ikke til en sak som ligner på det du beskriver», skriver UD i en skriftlig kommentar til SVT.

Den svenske ambassaden i Tunis, Tunisias hovedstad, er heller ikke informert om en slik pågripelse.

Mens IS-jihadister myrder svensker jobber IS-jihadister i svenske skoler

IS-jihadisten som myrdet svensker i Brussel var illegal båtmigrant

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.