I Sverige er de somaliske innvandrerne Mohamed og Mahamed blitt dømt til livstid i fengsel for drap. De myrdet dessuten feil person. Dette melder Samnytt.

Svensk partileder innrømmer: – De bestiller mord som vi bestiller pizza

20. januar gikk den 39 år gamle småbarnsfaren Kostas ut av en restaurant etter å ha spist middag med gode venner. Det ble det siste han gjorde i livet. En bil stoppet utenfor inngangen, og en rekke skudd ble avfyrt fra den. Kostas ble truffet i hodet og døde momentant. Han ble et uskyldig offer for de blodige gjengkrigene som herjer i Sverige.

Torpedoene som henrettet ham utenfor en restaurant i Solna, nord for Stockholm, var ment å skulle skyte et gjengmedlem. Ved en feiltakelse drepte de Kostas, som ikke hadde noe med gjengkriminalitet å gjøre.

I motsetning til flertallet av gjengdrapene i landet, klarte svensk politi denne gangen å arrestere og straffeforfølge drapsmennene. Mahamed Ali (25) og Mohamed Said (30) er nå begge dømt til livsvarig fengsel for drap.

Drapet skal ha blitt begått som en del av den dødelige gjengkonflikten mellom det innvandrerkriminelle Foxtrot-nettverket og Dalen-nettverket.

Stockholm: «Jeg vil aldri kunne føle meg trygg her igjen», sier nabo etter bombe

Mahamed og Mohamed skal ikke ha vært direkte involvert i denne konflikten selv, men frilanset som leiemordere for penger. I stedet tilhører de en annen kriminell innvandrergjeng.

Mahamed er dessuten dømt for drapsforsøk, ettersom flere personer var på stedet der skuddene ble avfyrt. Han er også dømt for grove våpenlovbrudd. Han må betale erstatning til en rekke personer på til sammen 1,5 millioner svenske kroner. Mahamed er somalisk statsborger, men har også fått svensk statsborgerskap og kan derfor ikke utvises fra Sverige.

I tillegg til drap er Mohamed også dømt for drapsforsøk av samme grunn. Han må sammen med Mahamed betale den tilkjente erstatningen på 1,5 millioner svenske kroner. Han er også somalisk statsborger, men har i motsetning til sin landsmann Mahamed ennå ikke fått svensk statsborgerskap. Han dømmes derfor til utvisning.

Begge de dømte er kjente gjengkriminelle som tilhører innvandrernettverket «FLG», forkortelse for «Filterlösa grabbar». Mahamed er tidligere dømt for blant annet flere ran og narkotikaforbrytelser. Mohamed er tidligere dømt for blant annet grov uaktsomhet i trafikken, gjentatt grov ulovlig kjøring, fyllekjøring, flere narkotikalovbrudd og brudd på knivloven.

I saken dømmes også 26 år gamle Alfred Wennberg til fengsel i 5 år og 3 måneder for medvirkning til drap. Strafferammen er mildnet fordi han nylig er dømt til fengsel for andre forbrytelser som ville gitt rabatt dersom han samtidig hadde blitt dømt for disse. Han har fungert som bombemaker for Foxtrot-nettverkets leder Rawa Majid, også kjent som «Den kurdiske reven».

Samnytt skriver at ytterligere to menn er dømt i saken. En 27 år gammel mann med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn dømmes for grov beskyttelse av kriminell og må sone ett års fengsel. Han er tidligere dømt for en rekke andre forbrytelser.

En 21 år gammel mann med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn ble siktet for samme forbrytelse, men ble frifunnet.

Svensk politi anslår offentlig at 62.000 personer er knyttet til kriminelle nettverk i landet. Rundt 14.000 av disse vurderes å være direkte aktive i kriminelle nettverk, mens ytterligere 48.000 personer er knyttet til de mange rivaliserende gjengene.

EU-topp hevder at europeere vil «sulte» uten migranter

Den svenske EU-toppen Ylva Johansson hevder samtidig at EU trenger minst en million migranter årlig. Uten innvandrere fra Midtøsten og Afrika vil europeere «sulte», påstår hun.

Kjøp «Klanen» her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.