En somalier som er siktet for fredagens dobbeltdrap i Sverige, er siktet for nok et drap og to drapsforsøk som skjedde forrige uke. Ifølge svenske medier er den mistenkte 16 år gammel.

Dobbeltdrapet skjedde natt til fredag da to kvinner ble skutt og drept i Tullinge sør for Stockholm. Den siktede gutten ble varetektsfengslet kort tid senere.

Nå er han også siktet for drapet på en mann som ble skutt i Västberga i Stockholm natt til torsdag. I denne skyteepisoden ble også mannens kone og barn skadd. Barnet, som er under fem år, er lettere skadd, og det er uklart om vedkommende ble truffet av skudd. (NTB-TT)

NTB nevner at det dreier seg om en somalier. Samnytt skriver at de har fått dette bekreftet via tilgang til rettspapirer.

Den 16-årige pojken är född i Bardere i sydvästra Somalia, och kom till Sverige tillsammans med sin mamma och fem syskon 2017. Familjen bosatte sig i Linköping. Fyra av de sex barnen, inklusive 16-åringen, är numera svenska medborgare.

Den häktade trippelmördaren är tidigare känd av polis och sociala myndigheter Han tvångsomhändertogs för två år sedan av socialnämnden i Linköping.

To kvinner skutt og drept i bolig sør for Stockholm – tre barn var til stede

Svensk politi tror 16-åringen er tilknyttet det beryktede Foxtrot-nettverket, som angriper folk som har gjeninnført blodhevn i Sverige, ved at de angriper mennesker som ikke er involvert i kriminelle handlinger, men som er i familie med gjengkriminelle. Enkelte ganger har feil hus blitt utsatt for vold og drap.

Politiet tror også at ytterligere én person under 18 år var involvert i drapet på mannen i Västberga, men 18-åringen er ikke arrestert i skrivende stund.

Expressen sier at 16-åringen skal ha rømt fra et HVB-hjem, et Hem för vård eller boende som kan sammenlignes med en norsk barnevernsinstitusjon. og tross sin unge alder var han godt kjent av politiet.

2021 förekom pojken hos polisen i ett 20-tal ärenden, bland annat gällande ringa narkotikabrott, misshandel och rån.

Socialtjänsten skriver att pojken ”har trots sin låga ålder en gedigen bakgrund inom kriminalitet och våld”. Pojken har själv uppgett att han får gratis droger, pengar och personligt skydd av kriminella gäng.

Den 16 år gamle somalieren er nå mistenkt for tre drap og to drapsforsøk. Siden han er svensk statsborger kan han neppe utvises fra Sverige.

16-åringen nekter straffskyld, ifølge hans forsvarsadvokat.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.