Merhawi Aregai ble skutt og drept 8. mars. Han var en ledende skikkelse i Lejonen, en av Stockholms kriminelle gjenger.  (foto: politiet)

En dødsskvadron mistenkes for å stå bak nærmere ti drap i Stockholm på knapt to år. Det siste skjedde søndag da en 18-åring ble skutt i Järfälla.

Den blodige gjengkrigen i den vestlige delen av Stockholm har pågått i snart to år. Hvor mange drap som kan kobles til konflikten er ikke kjent, skriver Aftonbladet.

Søndag ble en ung mann funnet død ved en badeplass i Järfälla. Vitner skal ha sett fire menn dra fra stedet i en hvit bil. Politiet var søndag svært tilbakeholdne med opplysninger om dødsfallet, men fortalte at hendelsen ble etterforsket som et drap.

Aftonbladet skriver at de fire mennene skal utgjøre en sentral del av gjengmiljøet som de siste årene har vært i konflikt i Stockholm. Ifølge avisas kilder skal den kriminelle gjengen også stå bak dobbeltdrapet på to svenske brødre fredag 2. desember i fjor.

Document: To skutt og drept i Stockholm – politiet angripes på åstedet

De to brødrene ble skutt og drept på en kafé i drabantbyen Rinkeby like utenfor Stockholm. Politiet jaktet i etterkant av hendelsen på fire menn – de samme fire mennene som sto bak søndagens drap, ifølge Aftonbladet.

En extremt våldsbenägen gruppering uppges ligga bakom dubbelmordet och enligt Aftonbladet källor är det ”polisiärt uppklarat” att fyra identifierade unga män ligger bakom dådet.

Skytingen i Rinkeby ble seinere også satt i sammenheng med et drap i Tensta i Stockholm som fant sted 13. desember i fjor. I tillegg ble det trukket koblinger til en skyteepisode som fant sted tidligere på dagen 13. desember.

– Det ser extremt bra ut utredningsmässigt, säger en källa till Aftonbladet.

Onsdag 9. mars ble to personer skutt i hodet i en bil i Kista nord for Stockholm. Den ene døde momentant, den andre døde senere på sykehuset.

Dobbeltdrapet var de siste av fem drap som fant sted i Stockholm på 36 timer 8. og 9. mars. Alle drapene ble sett på som del av et oppgjør mellom tungt kriminelle gjenger. 10. mars hadde politiet i Stockholm totalt 47 drap og 57 drapsforsøk under etterforskning.

Document: Gjengleder drept – skutt i hodet. Fem drap på 36 timer i Stockholm.

De fyra utpekade unga männen är mellan 18 och 20 år gamla och uppges utgöra en ”dödspatrull” i konflikten – med närmare tio liv på sina samveten. Flera av morden uppges likt Järfälladådet och kafémordet vara utredningsmässigt uppklarade.

Til tross for dette er gjengen fremdeles på frifot.

Enligt Aftonbladets källor misstänks ynglingarna nu ha dragit sig tillbaka från konfliktområdet och grupperat sig på hotell i Stockholmsområdet.

– De här fyra är extremt farliga, säger en källa.

Etter dobbeltdrapet på Cafe Mynta i Rinkeby startet politiet en såkalt «särskild insats» for å pågripe de skyldige.

– Vi ska se till att lagföra de som begår dessa grova brott och göra vårt yttersta för att skapa lag och ordning, sa Ulf Johansson, regionpolischef i ett pressmeddelande.

Nå er den «särskilda insatsen» avsluttet bekrefter den tidligere nestlederen i satsingen Christoffer Wedelin. Ingen er pågrepet.

 

Aftonbladet: ”Dödspatrull” tros ligga bakom närmare tio mord