Ved Kungsbacka i Sverige gikk en mann amok med kniv natt til søndag. En mann ble stukket flere ganger i brystet og døde av skadene. Ytterlig to personer er hardt skadet. Disse to er angrepet med kniv i nakken. Mannen skal ha vært til stede under en middag når voldelighetene startet og drepte der sitt første offer. Siden gikk han til et nytt hus hvor to personer ble stukket i nakken. Mannen ble pågrepet i et tredje hus. Personene skal fra før ha kjennskap til hverandre.

Tre människor fördes i ambulans till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. En av dem, en man i 40-årsåldern som enligt TT har flera barn, avled av sina skador. De två andra är ”mycket allvarligt skadade”, enligt polisen. En källa med insyn i ärendet uppger för Aftonbladet att de har knivhuggits i nacken.
De skadade är en kvinna i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern. För kvinnan beskrivs skadorna som livshotande. Mannen är allvarligt skadad.
Kort efter dåden greps en misstänkt gärningsman.
– Han är misstänkt för mord och två fall av mordförsök, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region väst.

—-

En källa uppger för Aftonbladet att den första attacken skedde under en parmiddag. Den misstänkte ska ha tagit upp en kniv och huggit den i bröstet på mannen som satt mitt emot honom. Enligt uppgift avled mannen omedelbart. Flera andra personer ska ha blivit vittnen till händelsen.
Därefter ska gärningsmannen ha gått till ett närbeläget hus och angripit kvinnan och mannen. Sedan tog han sig till en tredje fastighet, där han greps av polis.

Aftonbladet