Skjermdump, Aftonbladet TV

En ung mann ble skutt og drept i Rinkeby i Sverige torsdag. Flere skudd ble løsnet midt blant barnefamilier, skriver Expressen.

Den døde kobles til rinkebygjengen Shottaz, rapporterer både SVT og Expressen.

Drapet skjedde klokken 18.08, og det pågikk utover kvelden en massiv polisjakt etter menn som skal ha flyktet på motorsykkel. Ingen er pågrepet.

Det er uro og aggressiv stemning på åstedet hvor folk har samlet seg, forteller vitner til Aftonbladet.

Et 30-tall personer samlet seg også ved Karolinska universitetssjukhuset i Solna, hvor det også der rådde opphisset og aggressiv stemning, skriver avisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet rustar polisen för att den irriterade stämningen kan urarta och fruktar för hämndaktioner.

Polisen och Karolinska sjukhuset bekräftar att det varit oroliga scener kring sjukhuset efter skjutningen.

– Det jag kan säga är att det har varit oroligt utanför sjukhuset. Nu har vi kallat på hjälp från polis och väktare som är på plats och håller ordning så att vi med trygghet kan ta hand om det vi ska, säger Henrik Kennedy, kommunikationsdirektör vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Shottaz har i flere år ligget i blodig konflikt med den rivaliserende Dödspatrullen, en konflikt som har krevd flere liv.

En mye omtalt rettssak pågår nå i Danmark, hvor ledere i Dödspatrullen står tiltalt for et dobbeltmord i Köbenhavn 2019 hvor ofrene hadde kobling til Shottaz.

Bare timer før drapet ble det kjent at to andre ledere i Dödspatrullen var pågrepet i en omfattende razzia i Barcelona, mistenkt for å ha smuglet store mengder narkotika til Sverige.

«Det handler om en ekstremt voldelig gruppering», skriver det katalanske politiet Mossos d’Esquadra i en pressemelding.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.