Skjermdump, Aftonbladet TV

Tre skytinger på mindre enn fem timer. To døde og to hardt skadede. Etter den blodigste kvelden på lang tid stålsetter Stockholm seg: politiet frykter hevnaksjoner og kaller inn ekstra mannskaper. Rundt Karolinska Universitetssjukhuset, hvor de to skadede er innlagt, har man slått en jernring.

Redselen for de kriminelle gjengene sprer seg i Stockholms forsteder etter ytterligere to dødsskytinger i natt.

I ren henrettelsesstil ble en mann i 20-årene skutt i ansiktet med automatvåpen i Sollentuna. En annen mann svever mellom liv og død på sykehuset. Begge mennene er tidligere dømte og inngår i et kriminellt nätverk, ifølge politiet.

Den äldre av männen har tidigare dömts till fängelse och sluten ungdomsvård. Den yngre har har dömts till samhällstjänst.

Straks etter braket det løs i Järfälla, og kort etter ble en ung mann skutt ihjel i Blackeberg, hvor også en hund ble truffet av et dødelig skudd.

Politiet hårdbevakar Karolinska sjukhuset av frykt for hevnaksjoner mot de skadede som er innlagt der, skriver Expressen.

– Det är ett flertal poliser som jobbar övertid och fullt av personal har kommit in extra, sier Ola Österling, pressetalsmann ved polisen i region Stockholm, melder SVT.

Politiet etterforsker om det er en sammenheng mellom dødsskytingene i Sollentuna og Blackeberg.

– Frågan är ytterst relevant, och jag är övertygad om att utredarna håller på och kontrollerar det. Jag har inga sådana uppgifter, sier Österling til TT.

Gjengkriminaliteten i Sverige har krevd rekordmange dødsofre – flere enn 20 hittil i år. Kveldens og nattens skytinger understreker den kritiske situasjonen.

«Det var så mycket blod»

Det er en feiltagelse å tro at all volden kun berører de kriminelle kretsene. En dyster stemning brer seg i hele samfunnet når det skytes, drepes og sprenges bomber nærmest annenhver dag i vårt naboland.

Og noen kommer ubehagelig nær begivenhetene. En mann som ble vitne til den dramatikken i Sollentuna sier dette til Expressen:

– En kvinna sprang fram och försökte hjälpa den som var värst skadad. Men det var så mycket blod.

– Det var väldigt mycket folk och poliser, det var kaos på platsen. Jag blir rädd för mina barn.

Et annet vitne forteller om dramatikken i Sollentuna:

– Det hördes väldigt tydligt, barn skrek. Det var flera skott, en serie skott. Man vill inte tro det är sant.

Politiet har forsterket bevoktningen av Karolinska universitetssjukhuset av frykt for sikkerheten til mennene som overlevde skytingen, ifølge Expressen.

Politiet hadde i natt flere patruljer på sjukhuset. Ansatte på sykehuset reagerte på at det var utrygg stemning på stedet, og politiet sperret av entreen til sykehuset ved 21-tiden.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.