To 15 og 16 år gamle gutter er livstruende skadet etter å ha blitt skutt i Berga i Linköping i Sverige torsdag kveld.

Svensk politi ble varslet om skytingen i boligområdet like etter klokken 19. Store styrker er satt inn i jakten på gjerningspersonene, men ingen var i natt pågrepet.

De to guttene behandles i natt på sykehus.

– De är förda till sjukhus med ambulans. De vårdas och deras skadeläge betecknas som kritiskt, sier Diana Qudhaib, pressetalsperson ved politiets operasjonssentral til Aftonbladet.

Klokken 23.30 understreket hun alvoret overfor Expressen:

– Det handlar om väldigt allvarliga skador och de vårdas fortfarande på sjukhus.

Saken etterforskes som drapsforsøk. Politiet har hevet beredskapen til särskild händelse for å sikre tilstrekkelige ressurser til etterforskningen.

Skytingen skal ha funnet sted like ved en lekeplass som nå er avsperret. Flere tilfeldig forbipasserende skal ha blitt vitne til skytingen. Qudhaib:

– Det är många vittnen och man jobbar med att fånga in deras uppgifter.

– Vi våger ikke gå ut

En kvinne satt på balkongen sin da hun hørte flere skudd:

– I början var det fyra, fem och sen blev det mycket, jag kunde jag inte räkna. Jag gick direkt och ringde polisen, sier hun til Expressen.

Deretter så hun en mann som løp på gaten.

– Han var skadad. Han svimmade på marken och sedan kom det fram många som ville hjälpa honom. Sedan kom ambulansen och tog honom till sjukhuset.

Kvinnen føler seg ikke lenger trygg i Berga.

– Vi måste göra någonting åt det här. Det finns gamla människor, familjer och barn här som vill vara ute och nu vågar vi inte gå ut. Det är sommar, barnen vill leka ute, men man kan inte, man vågar inte.

Kjenninger av politiet

Både 15-åringen og 16-åringen er kjenninger av politiet, bekrefter Diana Qudhaib overfor Expressen.

«Vi kan anta att händelsen ikväll skett i en gängbrottsrelaterad kontext», skriver politiet i en melding om skytingen.

Rutinemessig har politiet opprettet sperringer og bevoktning ved sykehuset i Linköping – av sikkerhetsgrunner, som det heter.

– Vi har närvaro men läget betecknas vara lugnt på platsen, även om det är anhöriga och vänner på plats och det är mycket känslor, sier Qudhaib.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.