To yngre menn og en kvinne i 60-årene ble skutt midt på lyse dagen i Kristianstad i Sverige i dag. De behandles på sykehus for alvorlige skader. Tre menn er pågrepet.

De tre, som ifølge Expressen er tenåringer, er siktet for drapsforsøk.

– En vana

En kvinne som jobber i området sier til avisen at hun ikke er overrasket:

– Tyvärr har det blivit en vana. Det är klart att det blir oroligt. Har det skjutits på natten innan brukar det komma mer på dagen eller morgonen efter.

Hun er redd for å komme i skuddlinjen:

– Det har hänt mycket här innan. Man är orolig att man ska komma emellan. Alla anhöriga är oroliga när de vet att man jobbar i ett sånt här område.

«Pågående voldseskalering»

Politiet satte inn store ressurser, og har hevet beredskapen til såkalt särskilt händelse for å bryte det man omtaler som den «pågående våldseskaleringen».

Police technicians at the scene of a shooting incident, in the Nasby area, of Kristianstad, Sweden, Tuesday, Aug. 3, 2021. Police say that at least two people have been injured in a shooting in the southern Swedish city of Kristianstad. Swedish police received an alert on Tuesday afternoon that several loud bangs had been heard. According to preliminary information, no one was killed. (Johan Nilsson/TT News Agency via AP)

De tre ofrene ble skutt i boligområdet Gamlegården i Kristianstad, en skånsk by med vel 40.000 innbyggere. Gamlegården står på politiets liste over utsatta områden.

Klokken 15.44 ble politiet varslet om høye smell. Flere patruljer og helikopter ble sendt til åstedet, hvor man fant flere personer med skuddsår.

– Vi anträffade skadade personer både inomhus och utomhus, sier Richard Lundqvist, politiets pressetalsmann.

Minst tre skadede

De to mennene i 20- og 30-årene og kvinnen i 60-årene behandles for alvorlige skader, bekrefter Region Skåne.

– Det är minst tre skadade. Det kan finnas fler. Ärendet är så pass färskt och vi arbetar för fullt för att kartlägga omfattningen, sier Calle Persson, pressetalsmann i politiets region Syd.

Minst to steder er sperret av, og et stort antall politipatruljer jobber på stedet.

– Vi har en stor sökinsats jobbar på flera fronter med utredningen och har även en inre spaning och kartläggning av händelseförloppet. Vi vet ännu inte om de skadade var tilltänkta måltavlor eller inte.

Bevokter sykehuset

Politiet bevokter sykehuset med flere patruljer.

– Vi är där dels för att säkra platsen och se till att det är lugnt då vi inte vet mer om hotbilden kring de drabbade, samt att vi ska förhöra målsägande så snart det är möjligt, sier Calle Persson.

Det har i det siste vært økende kriminalitet i området.

– Vi har god kännedom om att det finns våldsrelaterade gäng här och det finns ett par utsatta områden och en en känd problematik i Kristianstad som man arbetar med, men det är för tidigt att säga om den här händelsen har koppling till gängkriminalitet sier Ewa-Gun Westford, pressetalsperson i politiet region Syd.

Uro i området

I det siste har det vært «flera oroligheter och händelser» i området, skriver Expressen. I går ble politiet varslet om høye smell i samme område, og gjorde funn som tydet på at det hadde vært skutt, men fant ingen som var skadet.

– Den här våldseskaleringen de senaste dygnen ska vi bryta, sier Westford.

Svenske Samnytt har publisert video tatt opp like etter skytingen i dag. For to år siden laget Samnytt en lengre reportasje hvor de intervjuet en mor og hennes sønn om forandringene i Gamlegården, se videoen under.




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.