På Råslättsskolan, en skole i Jönköping kommune med rundt 450 elever, har en gutt knivstukket to medelever i skolegården onsdag morgen.

– Det är en minderårig pojke under 15 år, sier Thomas Agnevik, pressetalsmann for det lokale politiet. Det är relativt ytliga sårskador, legger han til. Også rektor forsikrer om at skadene er overfladiske.

– De har fått lindriga skador, sier skolens rektor om elevenes skader.

Tre ambulanser ankom skolen og de skadde ble ført til sykehus. Politiet snakket med vitner og identifiserte raskt gjerningspersonen. Motivet for knivstikkingen er fremdeles ukjent.

– De första poliserna som kommer till skolan träffar på vittnen som ändå har misstankar om vem det kan röra sig om. De hjälper polisen så att vi direkt när vi kommer dit kan genomföra en husrannsakan för att söka efter en misstänkt person. Och i den här lokalen, eller om det är en bostad, jag vet inte, där träffar vi på en person som vi misstänker har gjort det här.

– Jag vet att både lärare och elever är på sjukhus. Dels med hjälp av ambulans och dels på annat sätt. Dock ingen uppgift om att någon lärare ska vara skadad. I nuläget har jag uppgift om två skadade elever, såvitt jag känner till, sier pressetalsmann Agnevik.

Politiet oppgir at de har situasjonen under kontroll. «Det finns ingen risk för att flera personer ska skadas», skriver politiet på sin hjemmeside.

Mange skremte foreldre kom til skolen. En av dem var Karim Alaloush som har to døtre på skolen.

– De ringde från skolan och jag kom direkt hit. Min fru grät, det här är hemskt, fortalte han til Aftonbladet. – Barnen är inte skadade men vi har inte fått gå in till dem. Vi har aldrig upplevt något så här hemskt i Sverige, det känns som Syrien igen.

Fra Jönköping kommunes nettside:

Råslättsskolan ligger i ett trevligt bostadsområde med många aktiviteter runt om i området. Här går ca 450 barn/elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi har också fritidshem kopplade till varje klass. Råslättsskolan är en mångkulturell skola med många språk, skolan har också förberedelseklass för nyanlända elever i åk 3-6.

Expressen  Aftonbladet

Støtt Document