To menn ble skutt og kritisk skadet i Sollentuna nord i Stockholm søndag. Senere døde en av dem på sykehus. Skjermdump, Aftonbladet TV

En mann i 20-årene er drept, én er kritisk skadet og én alvorlig skadet etter to skyteepisoder nord i Stockholm søndag. Politi som rykket ut til åstedet måtte forsvare seg med pepperspray.

Den drepte var skutt i ansiktet, skriver Expressen.

– Vi mottok flere meldinger om at det hadde vært skyting på Malmvägen. Ifølge den opprinnelige informasjonen er to personer skutt, opplyser politiets pressetalsperson Ola Österling.

Skutt i hodet

Begge mennene skal ha tilhørt et kriminelt nettverk, skriver Aftonbladet.

Vitner sier til avisen at de har hørt et stort antall skudd. Det skal være funnet hylser fra automatvåpen på stedet.

– Det är kaotiskt här. Jag var i en park i närheten och hörde massor av skott, minst 15–20, säger ett vittne. – Jag sprang mot platsen och såg två personer ligga ner på marken.

Politiet angrepet

Politiet skal ha blitt angrepet da de skulle sperre av åstedet. Ifølge Aftonbladet skal politifolk ha blitt tvunget til å forsvare seg med pepperspray.

– Det kan jag inte bekräfta men det är mycket möjligt att så har skett på platsen. Jag vet att poliser har haft det stökigt på platsen, säger Ola Österling, presstalesman Stockholmspolisen.

Skytingen skjedde i Sollentuna rundt klokken 18.30 søndag, kun et stenkast fra der politihuset og Attunda tingsrett ligger.

De skadade personerna förs till Karolinska universitetssjukhuset, båda med livshotande skador enligt polisen. Det är rörigt på sjukhuset och polisen bekräftar att de är på plats med patruller. Enligt DN spärrade polisen av utanför entrén till Nya Karolinska i Solna vid 21-tiden. Personal på sjukhuset reagerade på att det ska ha varit otrygg stämning på plats.

Skutt i benet

En time senere, klokken 19.36, ble det meldt om en ny skuddløsning. Denne gangen i Kallhäll i Järfälla kommune i Stockholms län.

En person er skutt i benet og alvorlig skadet, opplyser politiet.

Mellom de to skyteepisodene, klokken 18.47, kom melding om at en mann hadde blitt stukket med kniv og alvorlig såret i Vällingby i Stockholm kommune.

Aftonbladet spør om politiet ser noen kobling mellom de tre sakene:

– Jag ser inga tydliga kopplingar mellan de här tre ärendena nu. Men det är naturligtvis sånt vi ska kontrollera på djupet, säger Ola Österling, presstalesman Stockholmspolisen.

Slått i bakhodet med en sten

Men kvelden var ikke over for stockholmspolisen.

20 minutter etter skytingen i Järfälla ble politiet varslet om at en kvinne var slått ned og alvorlig skadet i friluftsområdet Hellasgården i Nacka.

Politiet tror at hun har blitt slått i bakhodet med en sten.

– Kvinnan är svårt skadad och är förd i ambulanshelikopter till sjukhus, sier Ola Österling, pressetalsmann i stockholmspolitiet til Aftonbladet.

 

Kjøp T-skjorten «kronisk norsk» fra Document her

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂