Svensk politi har det ekstra travelt utover lørdag ettermiddager, kvelder og netter. Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson /TT / NTB

Volden fortsetter å ryste Sverige. Lørdag meldes det om to nye stygge hendelser, og det før den ofte brutale lørdagskvelden og -natten er begynt.

I byen Eskilstuna ble en ung gutt skutt lørdag. Dette skal ha skjedd i bydelen Fröslunda. Denne bydelen er kjent som et svært innvandrertett og «utsatt område», preget av mye kriminalitet.

Lokalavisen Ekuriren hadde for en stund siden et oppslag  (bak mur) om at de kommunalt ansatte i bydelen trengte beskyttelse av vektere for å være på jobb.

Expressen omtaler denne siste skyteepisoden:

Polisen har larmats till en skottlossning i Eskilstuna. Enligt uppgifter till Expressen har en tonåring skjutits i ryggen och eventuellt även i vaden.

P4 Sörmland rapporterar att pojken är 14 år. Hans tillstånd beskrivs vara stabilt. Skjutningen ska ha inträffat i stadsdelen Fröslunda.

– Det är en person som är skjuten. Vi har en pågående insats som är under uppbyggnad. Vi har spärrat av en plats och budat tekniker dit, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisregion Öst, vid 17.30-tiden.

Det er offisielt en viss uklarhet om hvorvidt gutten ble truffet i ryggen. Det var Aftonbladet som rapporterte om det, men politiet har ikke villet bekrefte det:

Polisen kan inte bekräfta uppgiften om att en person skjutits i ryggen, vilket Aftonbladet var först att rapportera.

– Det är inget jag kan bekräfta, säger Peter Ström.

Larmet till polisen inkom klockan 16.39 på lördagen. Ingen misstänkt är ännu gripen.

Enligt Eskilstuna-kuriren har flera skottlossningar inträffat i Fröslunda den senaste tiden.

Men på voldsfronten i Sverige skjer det mer enn som så en lørdag ettermiddag i november.

Aftonbladet kan melde om et tilfelle av knivstikking i Stockholms-området. Der skal en kvinne i 30-årene ha blitt utsatt for det politiet omtaler som «grov mishandling»:

En kvinna i 30-årsåldern kom in till Danderyds sjukhus med knivskada i benet under eftermiddagen. Enligt uppgifter till Aftonbladet tog sig kvinnan till sjukhuset med taxi.

Kvinnan har uppgett för polisen att hon blivit misshandlad utomhus av en okänd gärningsman nära Rissneleden i Sundbyberg, norra Stockholm.

Også dette regnes av politiet som et «utsatt område», med høy innvandring, utenforskap og utstrakt kriminalitet.

– Enligt våra uppgifter har det skett utomhus och de verkar inte haft någon relation, säger Towe Hägg, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

Polisen har åkt ut till brottsplatsen för att samla information. De knackar dörr i ett flerfamiljshus nära platsen där kvinnan blev överfallen. Händelsen utreds som grov misshandel.

Les også:

Svensk ordfører påstår hans by er trygg. Han «glemte» at han selv nylig ble grovt mishandlet der

 

Tid for å tenke på julegaver, bestill høstens store boknyhet:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.