Svensk politi på åstedet for nok en skytehendelse. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

Sent onsdag kveld opplevde Sverige nok en dødelig skytehendelse, i det såkalte utsatte området Tumba i Stockholm. Dette var det andre drapet i hovedstadsområdet på et døgn.

Det er langt fra sommerlig fred og badetemperaturer som preger svenske nyhetsredaksjoner. For annen gang på bare ett døgn melder landet største avis, Aftonbladet , om drap i Stockholmsområdet:

En man i 25-årsåldern sköts till döds i Tumba söder om Stockholm, skriver avisen.

Tumba er av svensk politi regnet som et såkalt utsatt område, preget av høy innvandring, utenforskap, gjengvelde og kriminalitet.

Inom loppet av 24 timmar har två mord inträffat i området och nu utreder polisen kopplingar.

– Vi tittar på vad det finns för kopplingar till det här dådet och tidigare dåd, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Flera samtal kom in till polisen under onsdagskvällen efter att personer hört skottliknande ljud i Tumba söder om Stockholm.

Där hittades en skadad man i 25-årsåldern och livräddande insatser inleddes. Vid midnatt meddelade polisen att mannen hade dött av sina skador.

Ingen er så lagt arrestert:

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en misstänkt gärningsman flytt från platsen på elsparkcykel.

Også i Sverige er to drap på ett døgn noe som vekker oppsikt:

Inom loppet av 24 timmar har två mord inträffat i Stockholm – först i Alby och sedan i Tumba i Botkyrka kommun söder om Stockholm.

– Det handlar om andra grova brott som har skett i i nära tid och rum. Vi anträffade en avliden person inte långt därifrån i går, finns det kopplingar mellan dem? Vi kommer att titta på det, säger Mats Eriksson.

Det første av de to drapene fant sted ikke langt unna, nemlig i Alby, et sted som også befinner seg på politiet liste over utsatte områder:

På onsdagen hittades en död person i ett i ett litet skogsområde intill några butiker i Alby. Det var en privatperson som hade hittat personen och larmade polisen.

Enligt Expressen misstänks det att mannen kan ha blivit skjuten.

Les også: 

Bare to prosent av svenske politikere bor i «utsatte områder»

 

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.