En 21 år gammel mann ble natt til fredag funnet skutt og drept ved en gangtunnel i Rågsved, sør i Stockholm. Politiet sier de ikke vet om drapet har tilknytning til gjengkriminalitet, og de leter fortsatt etter en eller flere gjerningsmenn, skriver Aftonbladet.

Polisen larmades om höga smällar klockan 00.08.

– Det var flera personer som ringde in, sa Carina Skagerlind vid polisens regionledningscentral.

Den skjutne mannen dog på plats. Hans anhöriga är underrättade.

21-åringen hittades vid en gångtunnel i området. Där jobbade kriminaltekniker i vita dräkter bakom avspärrningarna under natten. Polisen kommer att befinna sig på plats för trygghetsskapande insatser på fredagen.

– Vi letar efter fortfarande efter gärningsmän. Jag har inte hört att det ska ha en tydlig koppling till gängkriminalitet, men vi ska undersöka det, säger Mats Eriksson vid polisens regionledningscentral, på fredagsmorgonen.

Helikopter och hundpatruller deltog i jakten. Polisen har inlett en förundersökning om mord. Ingen har hittills gripits, men polisen har kontrollerat flera personer och undersökt material från övervakningskameror.

Ung man mördad i södra Stockholm (Aftonbladet)

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.