Ingen drap eller eksplosjoner natt til lørdag hos våre naboer i øst, men politiloggene flommer likevel over av saker som for noen år tilbake ville ha skapt store overskrifter. En mann skutt sør for Stockholm, osv.

Man må bla seg nedover på de svenske avisenes sider for å finne hva som ellers ville ha dominert alle avissider, i hvert fall i Norge.

Man skjuten i Jordbro – stor polisinsats

En man i 25-årsåldern har skjutits i Jordbro söder om Stockholm.

Han träffades av flera skott, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi letar efter gärningspersonen eller gärningspersonerna, säger Per Fahlström vid polisen. (Aftonbladet)

Kvinna grovt misshandlad vid skola

En kvinna i 60-årsåldern misshandlades vid 23.30-tiden på fredagskvällen nära en skola i Irsta, Västerås.

Flera patruller tog upp jakten på gärningsmannen under natten, men ingen har gripits, enligt polisen.

Ärendet rubriceras som grov misshandel. (Aftonbladet)

Fra Södermanlands län:

02:12 Två bilar brann på Borgmästaregatan i Eskilstuna. Branden släcktes av räddningstjänst. Det syns ingen naturlig orsak till branden och därför misstänker polisen att branden var anlagd. Två anmälningar om skadegörelse genom brand är upprättade. Det finns ingen misstänkt.

02:24 Inbrott i fastighet på Västerleden i Eskilstuna. Boende på hotellet ovanför fastigheten hör hur någon slog på en dörr till fastigheten. Kort därefter sågs två eller tre personer lämna platsen i en bil. Bilen anträffades tom i Årby och togs i beslag. Hundförare har sökt efter personer från bilen men utan resultat. Andra fynd som tros tillhöra gärningspersonerna gjordes dock och togs i beslag. Från brottsplatsen saknas kontanter. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

En man i 20-årsåldern ringer till polisen och säger att han blivit nedslagen och rånad på sin rock vid järnvägsstationen i Knivsta. Mannen uppger att det ska ha varit en maskerad man som rånat honom.

En patrull beordras till platsen men ingen misstänkt gärningsman grips. En anmälan gällande rån kommer att skrivas.

Västerbottens län:

02:42 Misshandel, Umeå
Polisen befinner sig i centrala Umeå då de uppmärksammas om ett bråk på en snabbmatsrestaurang. Två män i 20-årsåldern har bråkat med varandra. Polisen tar upp en anmälan om misshandel samt en motanmälan gällande misshandel.

03:29 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en snabbmatsrestaurang i centrala Umeå med anledning av ett bråk. Två män ska ha blivit misshandlade på platsen. När polisen kommer dit finns ingen gärningsperson kvar. Polisen skjutsar målsägandena till sjukvården och upprättar anmälan gällande misshandel. Det finns inga närmare uppgifter om skadeläget.

Den svenske vestkysten:

Kl 22.31, Göteborg, personrån
En man kontaktar polisen och uppger att han blivit utsatt för ett väpnat rån vid Gibraltargatan. Tre okända maskerade män ska ha hotat honom med bl a någon typ av vapenliknande föremål, kniv och pepparspray. De tilltvinga sig sedan mobil. bankomatkort och id-handlingar. Inga kända fysiska skador. Offret tar sig hem till bostaden innan han kan kontakta polis. Anmälan upprättas, ingen gripen.

Kl 04.36 Trollhättan, mordbrand
Polis och räddningstjänst kallas till Kungsgatan där det ska brinna i en butik/solarium. Ett automatlarm har löst ut på platsen. När man kommer fram är det kraftig rökutveckling och polisen biträder räddningstjänsten med avspärrningar på platsen. Räddningstjänsten finner i samband med släckningsarbetet en ruta som ska ha blivit krossad till lokalerna, möjligen har detta något med hur branden startat att göra. När branden släckts så spärrar polisen av platsen för teknisk undersökning. Oklart när denna kommer att genomföras. Inga kända personskador. Med anledning av att man inte kan utesluta att branden är anlagd så inleds förundersökning med rubricering mordbrand.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂