Svensk politi leter etter gjerningspersoner etter skyteepisoden. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB

Det smeller jevnlig fra skudd og eksplosjoner i innvandrertette, såkalte utsatte områder rundt om i Sverige. Onsdag ble en mann skutt i Eskilstuna.

Det meldes stadig om skyteepisoder i vårt naboland. Hver eneste uke er det nye hendelser, som regel med sårede eller drepte mennesker som resultat.

Samnytt opplyser at det onsdag var i Eskilstuna, en by litt vest for Stockholm, at skuddene smalt:

På onsdagskvällen larmades polis till Skiftinge, en stadsdel i norra Eskilstuna, där en misstänkt skottlossning skett. På plats påträffades en skottskadad man.

Larmet kom strax efter kl 19.30 då inringare hade hört minst en hög smäll som kunde uppfattas komma från skjutvapen varpå flera polispatruller skickades till området.

Denne gangen var det én person som var skudd og såret:

Ungefär en halvtimme senare hittades en skottskadad man i 35-årsåldern som fördes till sjukhus. Skadorna ska inte vara livshotande.

Brottsplatsen spärrades av och man konstaterade att skottlossningen skett utomhus. En förundersökning gällande försök till mord har inletts och kriminaltekniker har undersökt platsen.

Foreløpig er ingen pågrepet. Svensk politi har hendene fulle med slike saker, og det er begrenset hva kan man sette inn av ettforskningskapasitet i hver enkelt sak. Et økende antall saker henlegges, spesielt hvis det ikke er noen som er drept.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet, skriver Samnytt.

«Utsatt område»

I Sverige klassifiseres stadig flereområder som «utsatte». Det vil si at de preges av så stor kriminalitet at myndighetene ikke regner det som trygge områder å ferdes i, verken for innbyggere eller offentlige etater som ambulanser, postvesen, brannvesen, politi  osv.

Skiftinge finns med på polisens lista över så kallade särskilt utsatta områden. Eskilstuna drabbades av flera hittills ouppklarade skjutningar i slutet av förra året.

Politiet forsikrer om at de tar saken på alvor, og ikke har gitt opp å oppklare den:

– Den här utredning är bara i sin början, men det är klart att vi tittar på samband och tillvägagångssätt från liknade händelser, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg till TT.

Document har ved en rekke anledninger omtalt hvordan bruker av skytevåpen øker i Sverige, og at landet er i noe som kan minne om en krigstilstand:

Politisjef for Storgöteborg, Erik Nord, mener kulturelle faktorer er en årsak til at Sverige topper listen i Europa over dødelig vold med skytevåpen. I prinsippet er alle som skyter eller blir skutt i gjengkonflikter fra Balkan, Midt-Østen, Nord- eller Øst-Afrika, skriver han.

Brottsförebyggande rådet (BRÅ) ga nylig ut en rapport som viser at Sverige er det eneste landet i Europa der dødelig vold med skytevåpen øker, skrev Document for noen måneder siden.

Les også

Snart er hele Sverige et «utsatt område»

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.