Politi under uttrykning i Stockholm. Foto: Leif.R Jansson / TT / NTB

En mann er skutt og livstruende skadd på et treningssenter i Vasastan i sentrum av Stockholm, opplyser svensk politi. Man mistenker kriminelle gjengmiljøer.

Ifølge NTB-TT leter politiet etter gjerningsmannen, og har stanset banen T-banen og flere tog. To timer senere var mannen fortsatt på frifot.

– Vi leter etter en gjerningsperson, bekreftet politiets talsmann Per Fahlström.

Det er ikke oppgitt nærmere detaljer om hvem man leter etter. Men flere personer er tatt inn til avhør etter skytingen, og politiet utelukker ikke at hendelsen kan ha kobling til kriminelle nettverk.

Dette føyer seg inn i en lang rekke av skytehendelser i Sverige i senere tid. Document har omtalt flere av dem, og skrev nylig blant annet:

Verden har i disse dager sine øye rettet mot dramatiske krigshandlinger i Ukraina. Men det betyr ikke at den mangeårige «borgerkrigen» i Sverige tar pause. Den raser videre som før, og det smeller støtt og stadig.

I forrige uke var det i Örebro og Kalmar skuddene smalt, og ambulanser og politi rykket ut til nye ofre og nye gjerningspersoner. Da varslet Document om helgen som sto for døren:

Snart er det helg, de fleste svensker vet hva det betyr.

Nå kan Samnytt oppsummere de groveste hendelsene fra enda en voldshelg i vårt naboland. Igjen er det våpen involvert, og nok en gang er det velkjente åsteder som Göteborg og Kalmar det handler om:

Efter en skottlossning i Kalmar avled offret på sjukhus. Samma kväll skottskadades ytterligare en man i Göteborg, skriver Samnytt.

Politiet vet ikke helt hvordan de skal kommentere strømmen av slike saker, utover å erklære sin bekymring:

– Självklart är vi mycket bekymrade över den här utvecklingen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till statsradion.

Tidigt på måndagsmorgonen avslutades den tekniska undersökningen och avspärrningarna hävdes. Polisen vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser från området kring Ängö.

Oppdatert per kl 17.20:

Svensk politi opplyser at offeret er en tilfeldig mosjonist som havnet i skuddlinjen da gjengmedlemmer skjøt mot hverandre inne på treningsstudioet. Offeret ble truffet i hodet, og tilstanden er ikke avklart.

Les også: 

10 skudd avfyrt i Stockholm, en person død

 

 

a href=»https://www.document.no/bli-medlem/»>

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.