Politi jobber på åstedet for en voldhendelse i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

De kriminelle i Sveriges såkalte utsatte områder har ikke tatt sommerferie. Torsdag denne uken smalt det igjen, og nok en gang var beryktede Hisingen i Göteborg åsted.

Det går knapt en uke uten at Sverige rystes av nye, grove voldshendelser. Ofte er det i de «utsatte», innvandrertette og getto-pregede områdene i de store byene det skjer. Her er det i stor grad kriminelle gjenger som styrer, og politiet sliter med å ha kontrollen.

Samnytt skriver om en ny hendelse som fant sted torsdag. Igjen var åstedet Hisingen i Göteborg som er et av Sveriges aller mest kriminelt belastede og voldsherjede områder. Denne gangen gikk det liv tapt:

På torsdagen utbröt skottlossning på Hisingen i Göteborg. En person skadades allvarligt och avled senare. Två misstänkta gärningspersoner greps några timmar efter dådet.

Det var vid 16:15-tiden på eftermiddagen som det började skjutas på Länsmanstorget i den numera invandrardominerade och brottstyngda stadsdelen Hisingen.

Svensk politi satte inn store styrker i jakten på en eller flere gjerningspersoner:

Polisen kunde initialt trots ett stort pådrag och en omfattande sökinsats inte gripa någon av de maskerade förövarna som iakttagits lämna brottsplatsen på moped. Men några timmar senare hade två misstänkta gripits.

– Vi har säkert ett 15-tal patruller som är påkopplade på det här ärendet nu, sade Hans-Jörgen Ostler på Göteborgspolisen i en kommentar till media när insatsen pågick som bäst.

Platsen för skjutningen spärrades av för teknisk undersökning och polisen tog upp vittnesmål från personer som fanns på platsen när kulorna började vina.

Offeret, som altså ført ble ført til sykehus og senere døde, tilhører et av områdets kjente, kriminelle miljøer. Det er ikke oppgitt mer om de pågrepne, men mye taler for at dette er et oppgjør mellom grupperinger som ligger mer eller mindre i konstant krig med hverandre:

Polisen uppger att man känner till offret sedan tidigare för kopplingar till Biskopsgårdens gängkriminalitet.

Les også: 

Ny blodig dag i Sverige: Sjåfør og passasjer knivstukket på buss i Göteborg

Sommer er tid for å lese gode bøker:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Stadig like aktuell:
Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.