Politi i bydelen Vivalla i Ørebro. Foto: Pavel Koubek / Icon Photography / TT / NTB

Denne helgen skjedde det en nytt drap med skytevåpen, i en av Sveriges mange innvandrerforsteder. Denne gangen var Vivalla i Örebro åsted, og en mann i 20-årsalderen ble drept.

Nok en gang smeller våpnene i  Sveriges såkalte utsatte områder, igjen med fatalt utfall. Lørdag var det en ung man i den innvandrertette Örebro-forstaden Vivalla som måtte bøte med livet.

Samnytt skriver om saken:

Prognosen för att 2022 blir all time high-år för gängkriminella dödsskjutningar i invandrarmiljö ökade på lördagskvällen ytterligare när en man i 20-årsåldern sköts till döds i ”särskilt utsatta” området Vivalla i Örebro.

Det skjedde midt i et boligområde:

Dödsskjutningen ägde rum på öppen gata mitt i ett bostadsområde och alldeles intill en skola.

Politiet jakter nå på gjerningspersoner, ingen er så lagt pågrepet:

Ett flertal personer ska ha befunnit sig på platsen och bevittnat händelsen. Dessa förhörs under söndagen av polisen om sina iakttagelser. Man vill dock inte berätta för media vad de har sett eller offentliggöra några signalement på förövarna som fortfarande är på fri fot.

Ett område kring Vivallaskolan, i vars omedelbara närhet mordet begicks, har spärrats av för teknisk brottsplatsundersökning. Tungt beväpnade poliser bevakar avspärrningarna i det hårt brottstyngda problemområdet.

Samnytt beretter at det er få opplysninger fra politiet:

Polisen är förtegen med uppgifter om vad man vet om mordoffrets kopplingar till gängkriminalitet. Man lämnar i nuläget även i övrigt ytterst knapphändiga uppgifter till media och allmänhet om det inträffade.

Les også: 

Ingen sommerfred i Sveriges «utsatte områder»: To drap på et døgn i Stockholm

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.