Når Dagens Nyheter skal rapportere om de 53 områdene som svensk politi anser som i ulike stadier av no-go-zones, oppstår en merkelig parallell virkelighet. Det finnes en parallell virkelighet der «ute», hvor mennesker lever utenfor svensk lov og hvis loven dukker opp går de til angrep.

Men også DN lever i en parallell virkelighet, for deres journalister ønsker ikke å vite om at det finnes 53 hvite flekker på svenske kartan og de blir stadig større og fler.

I de särskilt utsatta områdena har kriminaliteten gått längre. Rapporten beskriver parallella samhällsstrukturer dit människor vänder sig, i stället för till polisen och rättsväsendet. Ofta finns också religiös extremism och personer reser till krigsområden som Syrien för att delta i striderna.

De flesta områdena finns i och runt storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Men bland de mest utsatta områden finns också Vivalla i Örebro, Araby i Växjö och Skäggetorp i Linköping.

..

”I de särskilt utsatta områdena kan ett polisingripande leda till våldsamma upplopp med bilbränder och stenkastning som följd”, heter det.

..

Tegnet på parallelle strukturer:

Rapporten beskriver parallella samhällsstrukturer dit människor vänder sig, i stället för till polisen och rättsväsendet. Ofta finns också religiös extremism och personer reser till krigsområden som Syrien för att delta i striderna.

Det er katastrof for svenska samhället, men DN låtsas som om det er et «problem».

 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-mest-utsatta-bostadsomraden/