Nytt

En kraftig brann brøt ut i Vivalla i Örebro natt til tirsdag. Moskéen tilhører sunnimuslimene. Halve bygningen er totalskadd.  Ifølge moskéens vaktmester så skal en maskert mann ha vært inne i lokalene før det begynte å brenne.

Inkräktaren ska ha samlat ihop pappersrullar i bönesalen och i handen ska han ha haft en flaska med brännbar vätska.

– När vaktmästaren frågade vad mannen höll på med blev han hotfull. Vaktmästaren gick då och ringde polisen, och under tiden började det brinna i lokalerna, säger Hassan Mountagui.

Vivalla-moskéen har tidligere vært i politiets søkelys som senter for radikalisering og politiet pågrep i 2015 en mann for rekruttering til IS.  Mange av jihadistene som reiste til Syria bodde i Vivalla. Av Vivallas 7200 innbyggere så dro et tyvetall til Syria og Irak. Avisen Dagens Nyheter skrev: «I Vivalla vet nästan alla någon som anslutit sig till IS». IS-tilhengerne truet de andre muslimene, skrev avisen.

Politiet oppgir i en pressekonferanse at en 20-åring er arrestert i forbindelse med brannen og at det ikke ligger noen religiøse eller politiske motiv bak hendelsen.

En 20-årig person anhölls i sin frånvaro och greps under morgonen misstänkt för mordbranden. Inga politiska eller religösa motiv misstänks ligga bakom händelsen, uppger polisen under en presskonferens.

Det er interessant at også NTB melder om moskébrannen i Sverige. Norske medier er omtrent like interesserte i alle kirkebrannene i nabolandet som de er i bilbrannene. Her et innlegg fra et frustrert svenske i Norge:

Expressen  Aftonbladet