En kvinne og et lite barn er skutt i bydelen Årby i Eskilstuna. Samtidig er flere pågrepet etter at politiet for noen dager siden fant en bombelignende gjenstand i Kungsträdgården i Stockholm.

– Vi har två konstaterade brottsoffer, som är på väg till eller framme på sjukhuset. De är skottskadade. Det är en kvinna och även ett litet barn som har blivit träffade, sier politiets pressetalsperson Johnny Gustafsson.

Skyteepisoden skal ha inntreffet på en lekeplass i 19-tiden. Barnet skal være en fem år gammel gutt. Flere skudd skal ha blitt avfyrt, og vinduer og fasader i området skal også ha bli truffet av skudd.

Expressen skriver at de to skuddofrene muligens var tilfeldige ofre.

Enligt uppgifter till Expressen finns inget som tyder på att kvinnan och barnet var de tilltänkta måltavlorna.

– Det kan jag inte uttala mig om så här tidigt, säger Johnny Gustafsson.

Politiet har senere oppdatert at ingen av skuddofrene skal være livstruet skadet. Det er uklart om det var en eller flere gjerningspersoner.

Årby en en forstad utenfor Eskilstuna, det svenskene kaller «miljonprogramsområde» som den senere tiden har blitt rammet av flere skyteepisoder. Dette er den niende skyteepisoden hittil i år.

– Det här är ett jättefarligt område. Jag känner mig rädd. Det är inte första gången som det skjuts här utan det har hänt många gånger, forteller en kvinne som bor i området.

Samson Yitbarek er fritidsleder i Årby, og forklarte til SVT tidligere i august at folk i området kommer fra ulike land, og ikke hilser på hverandre.

– I dag hälsar man inte på varandra. Man kommer från olika länder och förstår saker på olika sätt, sier Yitbarek, som ikke legger skjul på at området sliter med kriminalitet.

Sverige: Politiet har mistet kontrollen – drapsrekord allerede i august

Flere pågrepet etter at bombe ble funnet i Stockholm

For tre dager siden fant politiet en bombe i Kungsträdgården i Stockholm. Bomben var ifølge politiet skarp, og var plassert i nærheten av inngangen til Operakällaren, en kjent restaurant. Samtidig pågikk Kulturfestivalen i nærheten, skriver Aftonbladet.

Polisen har i dag gripit flera personer efter bombfyndet i Kungsträdgården i centrala Stockholm.

De misstänks för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Sedan i söndags har vi arbetat intensivt med en stor resurs och alla de specialistkompetenser som finns att tillgå. Arbetet har lett fram till dagens gripanden och arbetet fortsätter, säger Erik Åkerlund, lokalpolisområdeschef vid Norrmalmspolisen.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.