En mor og hennes fem år gamle sønn ble fredag ​​ettermiddag skutt da de var på en lekeplass i bydelen Årby. Skytingen var den siste i en lang rekke voldshandlinger som har rammet byen den siste tiden, og skytingen av et lite barn på en lekeplass har vakt stor oppmerksomhet.

Flere partiledere valgte derfor å legge om programmer under valgkampen og besøke Årby lørdag. I et innslag på Expressen TV ble blant annet Magdalena Andersson (S), Ulf Kristersson (M) og Ebba Busch (KD) intervjuet, som alle uttrykte sin forargelse og mente det trengs sterke tiltak mot volden.

Men Jimmy Jansson, sosialdemokratisk styreleder i Eskilstuna, er ikke imponert over at partilederne «drar på safari» i den voldelige forstaden. Foran TV-kameraene var han veldig tydelig på at kommunen ikke trenger medieovervåket besøk av Stockholm-politikere som vil vise seg frem i valgkampen. I stedet etterlyser Jansson kraftige tiltak for å beskytte de veloppdragne Årby-beboerne som er rammet av volden.

– Nu är det jätteroligt för partiledare att åka på safari eller gå på zoo eller vad de tycker att de gör, och titta på hur det är i Eskilstuna och specifikt en stadsdel. En stadsdel där 99 procent av de som bor här bara vill bo och leva i lugn och ro och få fara goda medborgare, så har vi en liten andel av idioter som förstör för precis alla. Och så ska man hit och sprätta i valrörelsen och säga sina oneliners. Jag måste säga att jag är jävligt trött på det här, faktiskt. Jag tycker det är provocerande, sier Jansson, og fortsetter:

– Jag är trött på tjafset och att man ska åka runt och sprätta och göra det här till en sorts skådeplats för sin valrörelse. Det är inte vad vi behöver. Det är inte vad Årby-borna som bor i de här husen och som är skiträdda, det är inte vad de behöver. De behöver få känna att vi har statsministerkandidater som tar den här frågan på allvar. Som inte sitter i sitt jävla guldtorn i Stockholm och spottar ur sig förslag som om det vore nån jävla butik.

Handlingen til Eskilstuna-politiet har fått kritikk etter fredagens skyting, da det kom frem opplysninger om at politiet visste at det ville finne sted en skyting i området. Det pågår for tiden en gjengkrig mellom to rivaliserende gjenger i området og politiet har innrømmet at de torsdag fikk informasjon om at noen kom til å bli skutt i løpet av helgen.

Flere barnefamilier var på lekeplassen da personer, som ifølge vitneforklaringer ferdes på motorsykler, åpnet ild. Moren og sønnen ble lettere skadd og begge kunne forlate sykehuset lørdag. Politiet har åpnet foreløpig etterforskning om drapsforsøk og grove våpenlovbrudd. Ingen er på nåværende tidspunkt pågrepet.

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.