Ni personer er pågrepet etter at to barn ble truffet av skudd i Flemingsberg sør i Stockholm lørdag kveld. Samtlige har tilknytning til gjengkriminalitet, ifølge svensk politi.

De skadede barna er ei femårig jente og hennes seksårige bror som var ute og lekte, skriver blant andre Expressen. Barna ble truffet i bena, ifølge avisen.

– Under natten var de inte livshotande skadade och jag har inte fått in några uppgifter om att läget har förvärrats, säger Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson.

Stockholm-politiet ble varslet om skytingen i boligområdet Visättra i kommunen Huddinge lørdag kveld i 20-tiden.

– Vi vet ikke hva intensjonen var, om dette var et bevisst skudd eller et vådeskudd, og vi vet ikke hvem som var målet for skytingen i utgangspunktet og hvorfor barna var på dette stedet, sier fungerende rikspolitisjef Mats Löfving.

Politiets talsperson Helena Boström Thomas sier til Expressen at de ikke tror at barna var mål for skuddene.

– Jeg blir selvfølgelig opprørt, men samtidig må vi ha litt tålmodighet. Akkurat nå er vi i en akutt situasjon der vi ikke har svar på alle spørsmål, sier fungerende rikspolitisjef Mats Löfving.

Han synes det er for tidlig å kommentere det faktum at de to som ble truffet av skuddene, var barn. Politiet har blant annet gått fra dør til dør i området i jakten på svar om hva som har skjedd.

– Jeg vil ha flere svar før jeg kan gå inn i denne hendelsen, sier Löfving.

Joakim Gustafsson, som er talsperson for svensk påtalemyndighet, sier at ni personer er pågrepet. De er mistenkt for grov vold og brudd på våpenloven. Politiet oppga tidligere at det var personer som var mistenkt for drapsforsøk, men det er ennå ikke klart om det vil komme slike siktelser.

Blant alle de pågrepne er det koblinger til organisert kriminalitet, ifølge politiet. Politiet holdt søndag formiddag på med avhør av de mistenkte, og det er mulig at det vil bli pågrepet flere.

For rundt to uker siden ble en mann i midten av 20-årene skutt og drept i Flemingsberg. Ifølge politiet er det for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom helgens hendelse og drapet. (NTB-TT)

– Förtvivlad och förbannad
Statsminister Stefan Löfven skriver på Facebook at hendelsen gjør ham «förtvivlad och förbannad».

– Alla barn har rätt till ett liv fritt från våld. Barns rätt till trygghet och säkerhet kommer alltid att vara en av mina högsta prioriteringar, som medmänniska och som politiker, skriver han.

Löfven skriver også at politiets arbeid fortsetter med full styrke, og at hans tanker går til de berørte barna og deres pårørende.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂