Etter fredag kvelds skyting i Ronna i Södertälje, melder lokalavisen Länstidningen (LT) nå at væpnede gjengmedlemmer på moped patruljerer rundt i bydelen.

Södertälje ligger i Stockholms län, men i hovedstaden ønsker ikke politiet å si noe om utviklingen.

– Det er ikke noe jeg kan kommentere akkurat nå, sier Carina Skagerlind, pressetalsperson for Stockholmspolitiet.

Drapet fredag ​​kveld på en 19 år gammel mann var den tredje skytingen i Södertälje i løpet av en uke. Den 19 år gamle mannen som ble skutt, er tidligere dømt for mindre narkotikaforbrytelser, ran og overfall.

Ifølge opplysninger til lokalavisa LT skal de nylige skytingene ha sammenheng med en konflikt om narkotikamarkedet mellom to grupperinger i Ronna og Saltskog. Fire menn er arrestert mistenkt for drap. To av dem er 18 år.

Lørdag kveld ble en annen person skutt i Ronna. En mann i 40-årene ble skutt og drept utenfor en skole. Ifølge Aftonbladet skal mannen ha blitt skutt med minst to skudd. Avisen skriver at politiet har sperret av hele Ronna.

Det var den tredje skytingen i Södertälje på kort tid. To personer ble lørdag pågrepet mistenkt for drap.

Caroline Aspegren, som er lokal politiområdeleder, sier på telefon til Document at situasjonen i Södertälje er alvorlig og at volden har eskalert kraftig.

Det vi ser i Södertälje nu är ju en våldsspiral som vi inte har sett på väldigt lång tid.

Antall drepte i Sverige har nå slått rekord og 50 personer er skutt i Sverige. Den svenske rikspolitisjefen legger ansvaret for skyting på alle svensker som han mener er ansvarlige.

Document prøver å nå lokalavisen LT for å få svar på informasjonen om væpnede menn som patruljerer i Ronnas gater.

 

Kjøp «Klanen» her!

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.