En ung mann ble skutt og drept fredag kveld i Södertälje. Pårørende er varslet, og politiet etterforsker saken som drap.

Det er vanskelig å følge med i den endeløse volden i Sverige, men dette er vel nummer 49 som er drept med skytevåpen hittil i år. Rekorden er allerede slått, men volden stanser ikke. Ifølge InCharts har det vært 305 skyteepisoder, som har ført til 49 dødsfall og 88 skadde.

Politiet fikk varsel om skytingen klokken 19:13. De rykket ut og fant en skadet person i bydelen Ronna.

– Vi åkte till platsen och kunde hitta en person som är allvarligt skadad utomhus, sa Carina Skagerlind,  pressetalsperson för Stockholmspolisen til Expressen tidligere i kveld.

– Det här är en plats i Ronna där det vistas en del personer, sier hun videre Carina.

– Det är områden med mycket kameror så vi hoppas att det ska vara till hjälp, och vi har våra bildanalytiker inne direkt för att titta på det här.

Ambulansehelikopter ankom stedet, men offeret var allerede død. Et stort antall politipatruljer søker etter mistenkte.

– Vi har en hel del patruller där. Både i jakten på eventuella gärningspersoner men också i att spårsäkra och snabbt prata med vittne och stoppa och identifiera människor i området.

Även tidigare under dagen, strax efter klockan 17, fick polisen larm om smällar i Södertälje.

Ifølge Samnytt er dette den tredje skyteepisoden i bydelen Ronna denne uken.

Drapet skjedde kort tid etter rikspolitisjefen Anders Thornberg holdt pressekonferanse om den eskalerende gjengkriminaliteten og volden i Sverige.

– 48 personer har skjutits ihjäl i år, och inget tyder på att det minskar. Vi i polisen säger som det är, och vi har ett synnerligen allvarligt läge. Den organiserade [invandringsrelaterade] brottslighetens våldsanvändning i Sverige har nu nått en omfattning som vi inte har sett tidigare.

– Det är sannolikt att den här utvecklingen kommer att fortsätta.

Han fikk kjapt rett. Nå er det 49.

Les også:

Svensk politisjef frykter rekord i antall skytedrap: 47 hittil i år


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.