Stockholms regionpolitisjef Mats Löfving ble onsdag funnet død i sitt hjem. Han var anmeldt for tjenestefeil, men nå stanses etterforskningen.

NTB melder om saken.

Löfving var også Sveriges stedfortredende rikspolitisjef. Han ble funnet død i sitt hjem i Norrköping onsdag kveld og ble 61 år gammel.

– I anledning av at den mistenke ifølge opplysninger er død, fins det ikke lenger noen grunn til å fullføre etterforskningen. Den kommer til å bli henlagt, skriver påtalemyndigheten i en pressemelding torsdag.

Löfving var under etterforskning etter å ha blitt politianmeldt i forbindelse med ansettelsen av Linda Staaf som svensk etterretningssjef i 2015.

Linda Staaf har blitt anklaget for å skaffe seg toppjobber ved å utnytte forhold til flere høytstående personer, deriblant Löfving. Fria tider skrev om dette i går kveld.

Den särskilda utredaren Runar Viksten, som utrett turerna kring Mats Löfving och Linda Staaf, rekommenderade tidigare i dag att Löfving skulle få sparken.

Enligt utredningen fick Staaf tjänsten på Noa på riktiga grunder och det finns inga bevis för att hon vid tidpunkten för rekryteringen skulle ha haft ett förhållande med Löfving.

Däremot bedömer Viksten att det förekommit jäv när Mats Löfving som Noa-chef tog flera beslut som gällde Linda Staaf, eftersom de då inlett en relation. Det handlade bland annat om höjd lön och förlängning av chefsförordnande. Utredaren slår fast att besluten var riktiga i sig, men att det förelåg jäv på grund av Löfvings och Staafs relation.

Sveriges rikspolitisjef Anders Thornberg kommenterer saken på politiets hjemmeside.

– Det är med stor sorg och bestörtning jag tagit emot besked om att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har avlidit. Det är oerhört tragiskt.

– Mina tankar går till Mats Löfving, hans anhöriga och arbetskollegor. Vi kommer göra allt vi kan för att stödja dem i denna svåra stund.

Politiet har innledet en rutinemessig drapsetterforskning for at det ikke skal være det minste tvil om dødsårsaken, melder Dagens Nyheter.

Alle politistasjoner i Sverige flagger på halv stang.

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.