Faksimilie: Expressen

Sverige var åsted for tre drap onsdag kveld. I Kiruna ble en person hugget i hjel med kniv på en buss, i Örebro ble en person skutt, og i Stockholm ble en 18-årig gutt funnet drept på en dynge i et skogholt.

De svenske tabloidene Expressen og Aftonbladet dekket drapene. Aftonbladet topper torsdag morgen med to av drapene, mens hos Expressen skyves oppslagene fort nedover til fordel for korona- og kjendisstoff. Drap er ikke lenger sensasjonelle nyheter i vårt naboland.

Det svenske politiet er som alltid nøkterne i sin fremstilling.

«Polisen ser detta som en isolerad händelse och det finns ingen anledning till oro för allmänheten.»

– Ett människoliv är lite värt

For vel en uke siden ble hemmelige torturkammere avdekket i konteinere i Nederland. Nyhetsbyråene opplyste om at mer enn 800 personer ble arrestert rundt om på Kontinentet. Også i Sverige ble flere arrestert, opplyser det svenske politiet på sine nettsider.

– Det är tydligt hur väl planerade skjutningarna är och hur lite ett människoliv är värt inom dessa miljöer, det ser vi i underrättelser vi tagit del av. Tack vare ett gott polisarbete har vi lyckats nå många polisiära framgångar, både i Sverige och i andra länder. Vi har kunnat frihetsberöva personer för pågående allvarlig brottslighet och fler frihetsberövande kommer att följa. Vi har dessutom säkrat mångmiljonbelopp i kontanter, stora mängder narkotika och även flertalet vapen i beslag, säger Linda H Staaf. (Polisen)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.