Skjermdump, Aftonbladet TV

Omfattende uro lammet i natt Halmstad sentrum. Politiet hadde store problemer med å kontrollere situasjonen og måtte kalle inn ekstra ressurser fra Göteborg. Ifølge politiet påvirket slagsmålet byen i flere timer. Minst tre personer er såret, en av dem alvorlig.

– Det var en situation som vi hade svårt att få kontroll på, sier Stefan Gustafsson ved politiet til Aftonbladet.

Politiet arbeidet i morgentimene søndag med å prøve kartlegge hva som skjedde i Halmstad på Sveriges vestkyst.

Klokken 1.38 slo ordensvakter alarm fra et utested i Halmstad sentrum om at det pågikk et stort slagsmål med flere sårede. Vaktene oppgav at de ikke hadde kontroll.

– Det var bråk utanför en krog med tre personer som blir svårt misshandlade och förda till sjukhus. Det var väldigt mycket folk på platsen, sier Jens Christensen, vakthavande befäl.

En av mennene blødde fra hodet og skal være alvorlig såret.

Samtidig som politiet prøvde å få oversikt over hva som hadde skjedd på stedet, startet en jakt på en bil med fire menn man mente hadde vært sentrale i slagsmålet. Jakten på de fire ble avbrutt etter at bilen kom opp i farlig høy fart, men senere pågrep politiet fire personer som kobles til fluktbilen.

På dette tidspunktet eskalerte uroen i Halmstad, ifølge politet hadde man store problemer med å få kontroll over situasjonen.

– Det var en otroligt svår situation för ordningsvakter och polis under flera timmar, sier Stefan Gustavsson, pressetalsmann hos politiet i region väst.

Slagsmålet skal ha handlet om en konflikt mellom to grupper, og uroen spredde seg i løpet av natten. Nye slosskamper oppstod flere steder i sentrumsområdet, og disse antas å henge sammen med det opprinnelige slagsmålet.

Uroen pågikk i flere timer og påvirket hele sentrale Halmstad, skriver Expressen.

Politiet så seg tvunget til å sperre deler av Halmstad for all trafikk.

– Polisen i Halmstad har väldigt mycket att röja igenom just nu. Men efter ett bråk av den här omfattningen kan det mycket väl vara så att fler personer kommer att frihetsberövas. Och flera personer kan också vara skadade, sier Stefan Gustavsson til Expressen.

Klokken 8 i morges oppgav politiet at nattens hendelser var så omfattende at man ennå ikke kunne redgjøre for hele hendelsesforløpet.

– I hela regionen har det varit oerhört påfrestande för polis och säkert också ambulanspersonal. Mycket misshandel, fylleri, narkotikabrott, vi har inte haft en ledig stund under hela natten, sier Gustafsson.