Illustrasjonsfoto: Polisen.se 

180 kriminelle er arrestert etter at svensk politi infiltrerte det krypterte kommunikasjonssystemet EncroChat, men ressursmangel gjør at over 100 andre kriminelle går fri, melder flere svenske medier.

I vår knakk det franske politiet det krypterte kommunikasjonssystemet EncroChat, som ga politiet i Sverige tilgang til samtaler mellom svenske kriminelle. Lekkasjen har ført til at rundt 180 personer er blitt arrestert, mistenkt for forbrytelser som drap, hvitvasking av penger og narkotikaforbrytelser.

Til tross for suksessen med å avdekke svenske kriminelle og innsamlingen av bevis, er det fremdeles mer enn 100 personer som går fri, da det ikke er ressurser hos politiet, påtalemyndigheten og den svenske kriminalomsorgen.

– Det som kommer i den så kallade andra vågen av frihetsberövande handlar mycket om penningtvätt och narkotikahantering. Det har inte kunnat prioriteras i nuläget, sier politimann Ted Esplund til SVT Örebro.

Politiet har blitt tvunget til å prioritere de alvorligste forbrytelsene, grunnet ressursmangelen.

– Det är klart att man skulle vilja kunna leda allting i bevisning omedelbart och få in dem, men det kommer en tid när även de kommer få polisens intresse på det sätt de förtjänar.

Över 100 kriminella går fria trots bevis – saknas resurser

Kjøp Klanen her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.