Nytt

I Stockholm legges flere titalls voldtektsanmeldelser på vent – til tross for kjent gjerningsmann. Politiet har ikke ressurser til å etterforske.

Det går seg ikke til i Sverige – tvert imot. Politiet er overarbeidet, og mange sier opp sine stillinger. Det er lite fristende med arbeidsdager fylt av steinkasting og målrettede angrep på politiet. I den senere tid har  polititjenestemenn blitt angrepet også i sine egne hjem. Samtidig vokser kriminaliteten til nye høyder. Politiet har pekt ut 61 utsatte områder, og flere av disse ligger i den sydlige delen av Stockholm.

Bare i den sydlige delen av Stockholms politidistrikt ligger 50 voldtektsanmeldelser på vent, grunnet ressursmangel. I alle sakene skal gjerningsperson være utpekt, melder den svenske avisen Expressen. I flere av de anmeldte sakene skal ofrene være barn.
Årsaken skal være ressursmangel, blant annet grunnet flere mord og mordforsøk i den svenske hovedstaden den siste tiden. Justisminister Morgan Johansson sa i september at politiet måtte prioritere slike lovbrudd høyere, selv om det er en anstrengt situasjon.

Politiinspektør ved Nasjonal operativ enhet, Bo Löf, sier landet er som et «smørbrød-bord der kriminelle kommer og spiser seg mette før de drar herfra». Löf mener noe av årsaken er lave straffer og at det er enkelt å ta seg inn i både Sverige og EU, at landet i prinsippet har åpne grenser.

En gjennomgang av dommer i voldtektssaker i Sverige mellom 2012 og 2017 viste at 9 av 10 ofre har svensk bakgrunn. Tilsvarende andel av de domfelte har ikke-svensk bakgrunn. Menn fra Afghanistan og Somalia ligger på topp blant dem som er domfelt for hhv. overfallsvoldtekter og gruppevoldtekter. Hvordan ser denne statistikken ut for de anmeldte sakene som er lagt til side i Stockholm syd?

 

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/s%C3%B8r-stockholm-50-voldtektsanmeldelser-lagt-p%C3%A5-vent/ar-BBENkxv?li=AA572n&ocid=spartandhp

 

Les også

-
-
-
-
-
-