«Våldets grepp om Sverige» er dagens overskrift i Expressen. En litt upresis tittel. Sammenliknet med andre nasjoner har svenskene vært et fredelig folk de siste tusen årene. Men nå er volden kommet. Og det er slettes ikke noen urmager fra Mandal heller.

Kom så volden helt av seg selv? Å nei, de voldelige er blitt invitert av de gode – de som ønsker og tror at alle vil bli like snille og greie som dem, bare de flytter til Sverige.

Hvis Expressen hadde hatt litt mer mot i brystet, kunne overskriften vært: «Invandrarvåldets grepp om Sverige». De trenger kanskje 10 år til.

Expressen starter med de positive nyhetene først:

Antalet anmälda våldsbrott i landet minskar, medan det dödliga våldet ligger kvar på ungefär samma nivå: ett 90-tal fall varje år.

Dette har vi hørt mange ganger også fra andre land. Antall ANMELDTE saker går ned. Dette vet vi ikke lenger gir et riktig bilde av kriminalitetsnivået. Innvandrere ordner opp seg imellom uten å anmelde forholdene, og deler av den berikede lokalbefolkningen vet bedre enn å ta kampen opp mot et helt nabolag. Resultatet er at hva politiet ikke vet, har heller ikke skjedd.

polis_-300x205

Noen meldte fra …

Totalt ble det anmeldt 1,4 millioner lovbrudd i Sverige i 2013 – omtrent tilsvarende 2012.

Til sammenlikning ble det anmeldt 373.674 lovbrudd i Norge i 2012. (Norge har fremdeles rundt halvparten av Sveriges befolkning.)

Kan vi konkludere med at svenskene er dobbelt så kriminelle som nordmenn? Det er dette statistikken forteller oss. Eller skal vi være litt vågale og påstå at kanskje / muligens / kan hende at den overrepresenterte volden i Sverige ikke skyldes svensker, men «svensker»? Det er flere «svensker» i Sverige enn det er «nordmenn» i Norge, så dette kan gi utslag på statistikken.

Expressen presenterer en oversikt med tall for alle kommunene fordelt på tre kategorier:

  • Forsøk på mord eller drap
  • Mishandling, inkludert grov
  • Voldtekt, inkludert grov

En av kommunene utenfor Stockholm, Botskyrka, har rundt 80.000 innbyggere. I 2013 var det 15 forsøk på mord eller drap, 1.000 tilfeller av mishandling og 104 voldtekter. Helt ufattelige tall. Statistisk sett er det sannsynlig at alle innbyggerne i Botskyrka kjenner minst én som ble voldtatt eller mishandlet ifjor.

For å sette dette litt i perspektiv for oss nordmenn, har Botskyrka omtrent samme innbyggertall som Fredrikstad kommune. Uten å ha fulgt kriminaliteten i Fredrikstad spesielt ville det være overraskende om denne kommunen skulle ha 10 % av Norges anmeldte voldtekter. Likefullt meldes det at østlendinger føler seg utrygge. Flytting til Sverige kan herved ikke anbefales for engstelige østlendinger.

I Norge ble det anmeldt 1.116 voldtekter i 2012. I 2013 var antall anmeldte voldtekter i Sverige 6.020. Nei, det skal ikke jubles for at dette tallet ble redusert med 5 % fra året før. Det er fremdeles et av verdens høyeste tall i forhold til populasjonen, og vi snakker fremdeles om anmeldte voldtekter.

I Karlstad har våldet minskat markant under senare år, medan Solna går mot trenden och uppvisar en ökning.

– Vi har långsiktigt arbetat mot våldet i Karlstad och det ger resultat, säger Tommy Lindh på Värmlandspolisen.

Man vil tro at politiet i Solna også jobber «langsiktig mot volden». Utviklingen i det svenske samfunnet har derimot verken politiet i Karlstad eller politiet i Solna noen kontroll over. Svenskene har lagt seg flate i det offentlig rom. Det må knurres og murres mye bak gardinene blant dem som opplever og forstår at landet endres til det ugjenkjennelige. Vil de gjøre noe med saken når de får sjansen ved valget i år, eller har de virkelig blitt et kuet folk?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂