Torsdag 7. juli ble en politipatrulje i Uddevalla omringet av en gjeng. Dermed måtte politiet slippe fri en pågrepet person. Er de kriminelle gjengene allerede mektigere enn politiet?

Politisjef Lars Eckerdal mener at hendelsen ikke er et tegn på at politiet har mistet kontrollen.

– Vi rör oss i de områden där vi vill och gör ingripanden där vi måste, sier han til Dagens Nyheter.

– Det är väldigt ovanligt att det här sker men det händer då och då, när man känner att man har ett numerärt överläge att man försöker ta loss någon som vi har gripit. Nu lyckades de. Men vi har ganska bra koll på personer i de här kretsarna och misstankarna mot dem kvarstår och vi jobbar vidare med detta.

Ingen av de involverte politifolkene skal ha fått varige men. Nå skal hendelsen utredes, for å unngå lignende sammenstøt i fremtiden.

Nok en utredning?

Det er flere eksempler på at politiet i Sverige er i ferd med å miste kontrollen. Et ferskt og dramatisk eksempel er selvsagt påskeopprøret, hvor politiet faktisk måtte prioritere å redde sitt eget liv fremfor å arrestere den hylende mobben av muslimske innvandrere som angrep dem.

Vi hører jevnlig om at skal de kriminelle gjengene tas. Men i praksis skjer det lite. Miljöpartiets geniale Märta Stenevi foreslo for et år tilbake å stanse gjengvolden gjennom skatteøkninger. Som om kriminelle er lydige skattebetalere, liksom.

Miljöpartiet i Sverige vil knuse gjengene med skatte­skjerpelser

De kriminelle gjengene består stort sett av personer med innvandrerbakgrunn. Men å redusere tilstrømningen av nye rekrutter er utenkelig i den humanitære stormakten Sverige. Sverige fylles opp av mennesker fra den tredje verden. I 2021 ble det delt ut 89 354 nye statsborgerskap, noe som var ny rekord.

Allerede for fem år siden verserte en video hvor tre politifolk og en vekter ikke klarte å pågripe en enkelt person. Svenske (og norske) politikere er mer bekymret for «islamofobi» enn kriminalitet.

Politiet er feminisert. Sosionomer styrer, kriminologer finner ikke skogen for bare trær (med noen hederlige unntak).

Selvsagt finnes det mange dyktige svenske politifolk. Men de har ingen i ryggen. De kriminelle straffes sjelden, og straffene er milde.

Som i Norge er rettssystemet tilpasset en homogen stat, og basert på postmoderne idéer. Det er synd på de kriminelle, og ingen bryr seg om ofrene.

Kristdemokraternas leder Ebba Busch stilte spørsmålet etter påskeopprøret: Hvorfor skjøt ikke politiet med skarpt?

Da var det Busch som havnet i skammekroken.

I Norge har vi sett hvordan voldelig pøbel har opptrådt i forbindelse med SIAN sine aksjoner. Ved flere tilfeller har politiet mistet kontrollen over den voldelige mobben.

Nå nylig ble SIAN utsatt for noe som må kunne beskrives som et drapsforsøk. Men politiet var mer opptatt med å vise forståelse for raseriet muslimene føler fordi noen brenner en bok.

Og de to gjerningskvinnene ble raskt sluppet ut på frifot. En person ved navn Shaid Iqbal Khan opprettet en Spleis for den «stakkars» kvinnen som eide bilen hun ved et «uhell» hadde ødelagt.

Dette går ikke lenger. Vi betaler enorme mengder i skatt. For disse pengene vil jeg personlig ha trygge gater og trygge grenser, ikke kaos, vold, bistand og masseinnvandring.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.