NTB siterte Ebba Busch på noen meget sterke meninger om at det hadde vært bedre at det hadde vært 100 sårede demonstranter enn politi. Men Busch sa aldri det. Når en politiker våger å si at samfunnet er forsvarsløst mot mobben, går mediene og politikerne løs på denne stemmen.

NTB siterte henne:

– Vi har minst hundre skadde politifolk. Det store spørsmålet som bør stilles nå er: Hvorfor har vi ikke minst hundre skadde islamister, hundre skadde kriminelle, hundre skadde bråkmakere, spør Ebba Busch i et intervju med Sveriges Radio.

– Vi hadde personer som brukte stein med mål om å drepe svensk politi, med mål om å drepe redningsmannskaper, i enkelte tilfeller med mål om å drepe helsepersonell. Det burde være de som er skadd, ikke svensk politi, fortsetter kristenpolitikeren.

– Så spørsmålet som bør stilles er: Hvorfor ble det ikke skutt med skarpt?

Men går vi inn på SR finner vi:

– När vi står i ett läge där någon vill döda den som står för att upprätthålla lag och ordning och skydda oss alla, då måste det vara möjligt för polisen att eskalera till den nivån som krävs, säger hon.

Det er jo noe ganske annet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.