Foto: Jonathan Nacjstrand / AFP / NTB

Det har vært bevegelse i det svenske politiske terrenget etter at lederen av Kristdemokraterna, Ebba Busch, i 2019 strakk hånden ut til Sverigedemokraterna.

– Jag är beredd att ta stöd av Sverigedemokraterna, jag är beredd att sitta ner och samtala och förhandla med Sverigedemokraterna, sa Ebba Busch.

Sommeren 2019 erklærte hun multikulturen død som politisk prosjekt:

– Det måste stoppas, sa Ebba Busch Thor til Expressen.

Busch har også gått hardt ut mot islamske ekstremister. Hun setter også fokus på de mange kirkeangrepene i Sverige og det moralske forfallet.

Busch skriver i Expressen at Sverige må ta verdikampen. Her går hun hardt ut mot den muslimske æresvolden. Den siste måneden har politiet startet undersøkelser av tre tilfeller av æresdrap hvor unge jenter har «falt» fra balkonger.

På en dryg månad har polisen inlett tre förundersökningar med misstänkta fall av hedersmord, efter att kvinnor fallit från hög höjd och avlidit. Ett av fallen inträffade i Göteborg. Om det rör sig om mord, är det ytterligare tragiska fall, som blivit så vanliga att de förlänats ett eget begrepp, fyllt med sorg: balkongflickor. De kallas så, eftersom så många unga kvinnor och flickor med invandrarbakgrund tvingats till att själv hoppa från hög höjd till sin död eller knuffats av sina manliga släktingar. Allt i ett desperat försök att bevara familjens heder.

I 2017 var hvert tiende mord i Sverige et æresdrap, skriver Busch.

Var tionde mord 2017 var ett hedersmord enligt en kartläggning av nationella kompetensteamet och en tredjedel av de mördade kvinnorna beräknades ha mördats i hederns namn, enligt siffror som radioprogrammet I lagens namn tagit fram med hjälp av länsstyrelsen i Östergötland.

Busch vil stanse tvangsekteskap ved å straffe foreldrene hvis ikke offeret blir presentert for politiet i løpet av 48 timer etter mistanke om at de blir sendt ut av landet:

Vi vill införa en nationell tvångsäktenskapsenhet enligt brittisk modell. Det skulle också öka kunskaperna om hedersförtryck inom polisen. En sådan enhet kan i Storbritannien utfärda order som innebär att om polisen misstänker att en person håller på att föras bort, så måste de återföras och presenteras för polisen inom 48 timmar, annars blir föräldrarna straffade. Det har haft en starkt preventiv effekt i Storbritannien där nästan 900 sådana ordrar utfärdats.

Busch vil også bekjempe kjønnslemlestelse som stadig blir mer utbredt i Sverige. Og hun vil ha en test i samfunnskunnskap for å oppnå permanent oppholdstillatelse.

Kristdemokarterna har tapt terreng i Sverige. Kan hende fordi mange av dem føler at de hører hjemme på den gode venstresiden med multikulturen og Ebba Busch er blitt for mye for dem.

Venstresiden gjør alt de kan for å sverte Busch. Den kurdiske komikeren Özz Nûjen la ut et manipulert bilde av Busch hvor hun viser frem et eksemplar av Adolf Hitlers selvbiografi «Mein Kampf».

Henrik Arnstad ville straffeforfølge Busch for en artikkel i Aftonbladet hvor hun hevdet at det finnes svenske tradisjoner.

Denne uken har svenske medier vært i gang med en kampanje mot Busch etter en privat boligkonflikt hvor hun kjøpte et hus og selgeren angret på salget.

NTB skriver:

Svensk politi har innledet en etterforskning av lederen for det svenske partiet Kristdemokraterna, Ebba Busch. Hun er anmeldt for å ha ærekrenket en advokat.

Onsdag morgen sendte påtalemyndigheten ut en pressemelding der det går fram at etterforskningen er innledet.

Bakgrunnen er uttalelser som Busch har lagt ut i sosiale medier i forbindelse med en rettstvist hun har gående med en eldre mann som hun har kjøpt et gammelt hus av.

Mannen og familien hans mener at han ikke visste hva slags avtale han skrev under på, og vil ha salget opphevet, noe Busch har nektet å gjøre.

Partilederen ønsker ikke å kommentere anklagene om ærekrenkelser offentlig, men via sin advokat Thomas Olsson avviser hun dem som fullstendig grunnløse.

Busch skrev for knapt to uker siden et langt innlegg om hustvisten på Facebook. Innlegget ble også publisert på Instagram. Der gikk hun til kraftig angrep på den 81 år gamle husselgerens advokat og publiserte blant annet opplysninger om en gammel dom mot juristen, samt skatteopplysninger.

«Og jeg har flere ganger hatt grunn til å undre meg over om juristen virkelig representerer selgerens vilje», skrev Busch, uten å nevne ham ved navn.

Advokaten valgte å anmelde Busch for ærekrenkelser.

Innlegget ligger fortsatt ute i sosiale medier.

Kristdemokraterna hevder at sosialistene har egne trollfabrikker for å sverte Ebba Busch.

Enligt KD satsar S ”stora belopp på att smutskasta Ebba Busch” från konton där avsändaren är otydlig.

– Jag tycker att de skulle stå för sina smutsiga metoder, säger Christian Carlsson, ordförande för KD i Stockholm.

På Kristdemokraternas Facebook-side ligger det et mer utførlig innlegg om saken. De sier at det skal være store pengesummer involvert.

Oskyldigt? Nej, det ska också vara stora pengar inblandade.
Varifrån kommer pengarna?
Vem håller i taktpinnen?
Är Löfven ansvarig?
Styrs det här från högsta ort?

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.